Po reprezentační přestávce změříme síly s Kroměříží

27. 3. 2024
Redakce

Po reprezentační pauze čeká Opavu domácí duel s Kroměříží. Zápas s Hanáky odstartuje náročný program, který vyvrcholí o čtyři dny později semifinálovou pohárovou bitvou s AC Sparta Praha.

V posledním ligovém kole opavští nestačili na Líšeň. Slezany srazily na kolena dva přímé kopy. Slezský sice skóroval dvakrát zásluhou Blechy a Srubka, ale ani jedna branka nebyla pro ofsajd uznána. Opavští tak inkasovali i potřetí a nakonec z Líšně odjeli jako poražený tým.

Kroměříž vstoupila do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítězně, když si vyšlápla na doposud vedoucí Vyškov. V dalším kole si pak připsala bod za remízu s Jihlavou a začala stoupat tabulkou. Její vzestup zbrzdila až Příbram, se kterou doma padla 0:2. V utkání navíc dostal červenou kartu brankář Dostál, který tak bude chybět právě pro utkání s Opavou.

Výběr trenéra Ondy posílil v zimní přestávce o řadu jmen. Ze Slezska formou hostování do Kroměříže zamířil Tomáš Vincour, z brněnské Zbrojovky pak Nicolas Martinek. Kádr posílil také o zkušeného útočníka Jana Silného, kterého klub přivedl na přestup z Jablonce. Druhým přestupem v rámci tohoto okna byl záložník David Machalík z Líšně. Většinu posil však Kroměříž přivedla formou hostování a to především z řad hráčů z MSFL.

Vstupenky na utkání jsou k dispozici zde

V klubu naopak nepokračuje dvojice z ostravského Baníku Charles Stanley a David Stoklásek. S klubem se rozloučil také brazilský středopolař Gonçalves Matheus. Hned čtveřice hráčů pak zamířila do třetiligového Uherského Brodu, kde budou působit do konce sezony formou hostování.

Hanáci mají ve svém středu jednoho pěti gólového střelce, kterým je Jakub Dočkal. Se třemi góly mu pak v ofenzivě sekunduje Michal Cupák.

Oba kluby se utkaly již jednou v rámci ligové soutěže, kdy o vítězství opavských rozhodnul svou dalekonosnou střelou Blecha. Druhé střetnutí se pak datuje na 20. ledna, kdy se oba kluby střetly v rámci zimní Tipsport ligy. I v tomto případě slavili vítězství opavští, kteří zvítězili 2:0 díky trefám Blechy a Přichystala.

Utkání 20. kola F:NL na Městském stadionu v Opavě má výkop v pátek 29. března v 18:00. Opavo pojďme!



sdílet