Bezpečnostní opatření pro utkání Třinec - SFC Opava

19. 8. 2014
Redakce

O P A V A - Třinecký klub vydal pro sobotní duel se Slezským FC řadu bezpečnostních opatření. Níže přinášíme souhrn nejdůležitějších informací týkajících se opavských fanoušků z komuniké Třince.

„Parkování pro motorová vozidla a případný výjezd autobusem fanoušky hostí bude zajištěno na Tyršově ulici, poblíž, nebo přímo u staré WERK Arény (ul. Lesní č. 60), kde se bude nacházet pokladna pro fanoušky hostí.

Nejvhodnější vlakové spojení pro fanoušky přepravující se vlakem bude v 7:45 s výjezdem z Opavy a příjezdem do Třince na vlakové nádraží v Třinci (ul. Nádražní čp. 348) v 9:31.

Pro tyto fanoušky zde bude dvěma autobusy zdarma zajištěna kyvadlová doprava k přepravě fanoušků k hlavnímu vstupu k pokladně hostujícího sektoru u staré WERK Arény, kde budou autobusy parkovat, a po ukončení utkání pojedou také zpět na vlakové nádraží. Pro ty fanoušky, kteří se do autobusů nevlezou při první cestě na stadion, se autobusy vrátí. V sektoru pro hosty již bude připraven stánek s občerstvením a sociální zařízení,“ zní v doporučení Policie ČR.

Vzhledem ke zvýšenému riziku utkání budou probíhat u vstupu důkladné bezpečnostní prohlídky. Žádáme diváky, aby cestu na stadion nenechávali na poslední chvíl. Změny se dotknou i třineckého kotle, který bude z bezpečnostních důvodů přesunut na druhou stranu tribuny.

Vstupné pro toto utkání činí 50 Kč. Studenti a důchodci po předložení průkazu zaplatí 30 Kč. Ženy, děti a držitelé karet ZTP nebo ZTP/P mají vstup na utkání zdarma.

Požadavek SFC Opava

Slezský FC má s třineckým klubem velice dobré vztahy. Fotbal Třinec uvolnil do funkce generálního manažera Aloise Grussmanna v půlročním předstihu a pro opavské fanoušky po dohodě s námi zabezpečil veškerý servis v sektoru hostů i dopravu autobusy z nádraží na stadion a zpátky. Věříme, že si toho budou fanoušci vážit a v sobotu nedojde k žádným excesům.

Vedení opavského klubu by si přálo, aby sobotní utkání proběhlo bez zbytečných problémů. Po utkání s Mostem bylo se Slezským FC zahájeno disciplinární řízení a disciplinární komise bude zápasu s Třincem přihlížet se zdviženým prstem. Apelujeme proto na fanoušky, aby se jejich povzbuzování i chování neslo ve sportovním duchu, a obešlo se bez konfliktů.


sdílet