Mladší žáci uspěli na půdě Valašského Meziříčí

11. 9. 2014
Redakce

O P A V A - Mladší žáci Slezského FC zajížděli ve středu do Valašského Meziříčí, kde narazili na tvrdý odpor domácích nadějí. Postupem času se však opavští žáčci přes vytrvale bránící týmy Valachů dokázali prosadit. Vyhráli žáci kategorie U13 i jejich mladší kolegové.

Mladší žáci U13

Valašské Meziříčí – SFC Opava 5:9 (4:7)
Branky Opavy: Gargoš 2, Silber, Latka, Válek, Rolný, Řeháček, Kutty, Píšala.
Sestava Opavy: Sestava I.: Šír – Hrbáč, Chudý, Novák, Latoň, Jelínek, Válek, Gargoš, Řeháček, Bartusek. Sestava II.: Starý – T. Kirschner, Kutty, Píšala, Rolný, Žídek, Silber, Latka, J. Kirschner, Ďurika. Trenér: Radim Maloch.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U13): „Do utkání jsme vstoupili vlažně. Prohrávali jsme osobní souboje a celkem dobře hrající soupeř se dostal dokonce do průběžného vedení 4:2. Po prostřídání v patnácté minutě jsme začali soupeře přehrávat a do poločasu dokázali vstřelit ještě pět branek. Po poločasové domluvě jsme vstoupili do druhé půle zcela jinak a od prvních minut jsme soupeře přehrávali. Především jsme se začali prosazovat v soubojích jeden na jednoho, na což jsme se zaměřili. Škoda jen, že jsme neměli stejnou produktivitu jako v první půli, protože za výkon ve druhém poločase bychom si zasloužili vstřelit více branek. Celkově jsme vyhráli zaslouženě, ovšem vlažný začátek by se nám v dalších zápasech mohl vymstít.“

Více podrobností zobrazíte kliknutím na tento odkaz.

Mladší žáci U12

Valašské Meziříčí – SFC Opava 5:18 (4:7)
Branky Opavy: Jelen 3, Rozsypal 3, Sprinz 2, Henčl 2, Manderla 2, Skront 2, Večerka, M. Kosmál, Žižka, Péter.
Sestava Opavy: Sestava I.: Radoš, Rozsypal, Péter, Večerka, Žižka, Henčl, M. Kosmál, Hais, Makovický. Sestava II.: Škrobánek, Blažej, Sprinz, Jelen, D. Kosmál, Manderla, Skront, Bubík, Plodzieň. Trenér: Martin Kotala.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U12): „Zápas s domácím mužstvem jsme odehráli z drtivé většiny na jejich polovině a je pravdou, že ze začátku utkání jsme se přes jejich defenzivní blok dostávali jen zřídka. Postupem času jsme se začali prosazovat. Ve druhém poločase už domácí nebyli schopni tak důrazně odolávat naší nátlakové hře, která byla založena nejen na kvalitě individuálních schopností jeden na jednoho, a vítězných mini-osobních soubojích, ale i zrychlené kombinační hře v pohybu na jeden, dva doteky. Tyto herní činnosti, které jsme ve hře s úspěchem realizovali, dělaly domácím problémy a ti již nebyli schopni být tak důslední jako v úvodu utkání.“

Více podrobností zobrazíte kliknutím na tento odkaz.


sdílet