Opava jede do Vlašimi potvrdit Varnsdorf

12. 10. 2012
Redakce

Výpravu pro bodový zisk pořádá v sobotu druholigová Opava. Slezané míří do Vlašimi, na půdu týmu, kterému mají co vracet. Poslední dvě vystoupení na hřišti tohoto týmu způsobila Slezskému FC problémy. Nejdříve sestup do MSFL a naposledy zlomený nos brankáře Otakara Nováka.

„Minulost nás nezajímá, já se v ní rozhodně hrabat nechci,“ zdůrazňuje kouč Slezského FC Opava David Vavruška. „Remizovali jsme s Karvinou, porazili jsme Varnsdorf a body musíme přivést i v sobotu,“ podotýká opavský stratég. Vlašim před týdnem výhrou na Bohemce vyslala do Opavy jasný signál, že svou kůži neprodá lacino ani na domácím trávníku. „Hru mají postavenou na rychlých brejcích, dobře mají zvládnuté standardní situace,“ dobře ví náš trenér.

"Chceme potvrdit tři body z Ďolíčku a hlavně konečně doma vyhrát," zní jednoznačně z kabiny domácích. Navzdory postavení Opavy v tabulce však hráče Vlašimi jednoduchý zápas v sobotu nečeká. "Opava zatím nepodává takové výkony, jaké by chtěla, ale podle mě je otázka času, kdy se chytnou a začne se jim dařit, protože tým mají hodně slušný," řekl před zápasem s Opavou pro klubový web Graffinu domácí záložník Lukáš Křeček, který má Slezany přečtené jak slabikář, vždyť ve slezské metropoli ještě nedávno působil. "Těším se na všechny hráče, se kterými jsem v Opavě hrál," dodal Lukáš Křeček, který je pod Blaníkem na hostování z brněnské Zbrojovky.

Oba týmy hlásí několik absencí. Domácí kouč Martin Frýdek bude postrádat kvůli čtyřem žlutým kartám stopera Petrů, dále hrát nebudou marodi Veber, Mošna a Matějka. O moc lépe na tom není ani Opava. Na marodce jsou Kuděla, Ficek, Dohnálek, zcela zdráv není ani Zapletal, který se bude nejdříve rozehrávat v rezervě. „Uvidíme, co Matěj Hrabina. Chce hrát, ale čekáme, jak to dopadne s výrobou jeho obličejové masky,“ poznamenal David Vavruška.

K vlašimskému týmu se pojí jedna malá zajímavost. Klub úzce spolupracuje s pražskou Spartou. Hlavním koučem je bývalý vynikající záložník Martin Frýdek, v kádru je pak dvanáct fotbalistů, kteří Spartou prošli. Například Krob, Putz, Kucalas, Pokorný, Jeřábek nebo Pávek.

Utkání ve Vlašimi má začátek v sobotu v 16 hodin.


sdílet