Souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC

15. 9. 2014
Redakce

O P A V A - Přinášíme Vám souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC. Áčko podlehlo Vlašimi 0:2, stejným poměrem prohrála i rezerva v souboji s Holicí a neuspěli ani starší dorostenci, kteří inkasovali pět branek na půdě Slovácka.

Muži A

Graffin Vlašim – SFC Opava
Branky: 44. Jakubov, 82. Putz.
Sestava Opavy: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka, Horka (76. Machálek) – Vavřík (46. Svatonský), Ševčík, Schaffartzik – Kuzmanovič (57. Mrázek). Trenér: Jan Baránek.

Jan Baránek (trenér SFC Opava): „V první půli byli domácí daleko agresivnější a do situací, které vyústili v gól, jsme se dostali sami. Jinak jsme byli v úvodních dvaceti minutách aktivnější, Ševčík šel sám na branku, ale branku nedal. I když jsme nepředvedli bůhvíjaký výkon, čtyři, pět šancí jsme si vytvořili. Mrzí mě, že jsme nebyli dostatečně agresivní, soupeř chtěl vyhrát víc.“

Reportáž z utkání | Fotogalerie

Muži B

SFC Opava B – 1. HFK Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 13. a 49. Hornich.
Sestava Opavy: Štencel – Mezera, Macíček, Hoza, M. Zagol – Lavrovič, Kuzník (72. Pavlíček), Grussmann, Němec (53. Galvas) – Uvíra (53. P. Zagol) – Neubert. Trenér: Lubomír Hrabina.

Jan Hruška st. (asistent trenéra SFC Opava B): „Neustále nás trápí totožné věci. Po našich hrubých chybách jsme inkasovali oba góly a dá se říct, že jsme se porazili sami. Stále dokola to s hráči probíráme, nicméně děláme pořád stejné chyby. Klukům nelze upřít nasazení a bojovnost, u některých hráčů je snaha vážně velká, ale fotbal se hraje na góly a ty my nestřílíme.“

Reportáž z utkání

Starší dorost U19

Slovácko U19 – SFC Opava U19 5:0 (2:0)
Sestava Opavy: Lasák – Němec (70. Tesařík), Keller, M. Helebrand, Košárek (30. Vitoul) – Janetzký (60. Berger), Žingor – Adamovský (65. Večerek), Rolný (30. Kirschner), Češek – A. Helebrand. Trenér: Alois Skácel.

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Začátek utkání nenasvědčoval tomu, že bychom měli odejít s takovým přídělem. Chtěli jsme hrát aktivně, což se nám v úvodu zápasu podařilo. Během jedné minuty jsme ale byli sestřeleni ze vzduchu. Poprvé jsme inkasovali ze standardky a hned nato po centru.

Ve druhém poločase jsme chtěli vývoj utkání zvrátit, jenže hned po pěti minutách jsme dostali třetí gól a bylo to vyřešeno. Domácím jsme dali redbulla, ti chytili křídla a hráli v pohodě. My jsme si naopak zabetonovali nohy a byli všude pozdě. Kluci se ale s výsledkem vyrovnali se ctí. Bylo to odježděné utkání, i přes kruté skóre hráli na doraz celý zápas. Scházela nám kvalita, ta byla na straně soupeře.“

Více podrobností.

Mladší dorost U17

Sigma Olomouc U17 – SFC Opava U17 2:2 (1:1) Sigma Olomouc U17 – SFC Opava U17 2:2 (1:1)
Branky Opavy: Vavrečka, Klembara. Sestava Opavy: Mosler – Kovács, Kolísek, Černín, Dluhoš – Vrána, Kuzník, Rychlý, Vavrečka (50. Mako) – Barteska (25. Stuchlík) (73.Mička), Klembara. Trenér: Lukáš Černín.

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U17): „V prvním poločase pro nás byla Sigma velmi nepříjemným soupeřem. Hýřila aktivitou a dokázala si vytvořit několik vyložených gólových situací. Olomouc nám dělala problémy zejména po stranách a naše obranná fáze nepůsobila jistě. Naštěstí soupeř proměnil pouze jedinou šanci. Nám se podařilo z ojedinělé šance srovnat poločasové skóre na 1:1 po akci Vrány ve středu pole, kdy dokázal udržet míč proti trojici protihráčů a vytvořit přečíslení, které dokázal Vavrečka střelou pod břevno zužitkovat.

Ve druhé půli jsme se zlepšili v obranné fázi, byli jsme daleko kompaktnější a soupeř si šance vypracovával velice těžko. Byli jsme i aktivnější směrem dopředu a hrozili z brejků. Dokonce se nám povedlo po hodině hry vstřelit vedoucí gól. Po standardní situaci se k odraženému míči na hranici šestnáctky dostal nejrychleji Klembara a pěknou střelou nedal brankáři domácích šanci. Bohužel vedení nám vydrželo pouze pět minut a soupeř se mohl ze standardní situace radovat z vyrovnání na konečných 2:2.“

Mladší dorost U16

Sigma Olomouc – SFC Opava U16 6:0 (3:0)
Sestava Opavy: Javorek – Musila, Dybal, Hartmann, Štefka (58. Varyš) – Večerek (64. Zacpal), Podraza (41. Teichman) – Šefčík, Hluchý, Stošek (41. Fusek) – Pučan. Trenér: Radomír Hlaváč.

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U16): „Utkání proti lídrovi soutěže Sigmě Olomouc se nám vůbec nepovedlo. Zaostávali jsme v něm ve všech činnostech, a konečný výsledek je vyústěním poměru sil na hřišti. Tento fakt je ale logický, protože naši kluci teprve dohánějí nedostatky, které by už v této kategorii mít neměli. Nám ale spíše vadí způsob, jak jsme se na hřišti prezentovali. Před utkáním jsme si řekli, že naši snahou bude Sigmě nenechávat prostor a čas k manipulaci s míčem, že budeme důrazní v osobních soubojích a nebudeme se dopouštět hrubých individuálních chyb. Na hřišti tomu ale bylo naopak.

Soupeři jsme dávali hodně prostoru, osobní souboje jsme většinou prohrávali a ani hrubých chyb se nevyvarovali. Navíc výkony některých hráčů byly zbytečně ustrašené bez patřičného sebevědomí. Také nám vázla týmová spolupráce. Tím jsme Sigmě na hřišti v podstatě vše ulehčili. Prohráli jsme, ale hlavně nás mrzí jakým způsobem. Kluci mají určitě na víc, než co předvedli. Šanci na reparát budou mít hned v neděli, kdy změříme síly s Baníkem Ostrava.“

Starší žáci U15

SFC Opava U15 – Zlín U15 1:4 (1:4)
Sestava Opavy: Vyklický – Miškev (35. Blažej), Anděl, Dostál, Bartusek – Harazim, Koschatzký, Souček (45. Veselý) – Fusek, Katschmarz, Darmovzal. Trenér: Jan Doseděl.

Jan Doseděl (trenér SFC Opava U15): „První polovinu utkání brzy ovlivnil první inkasovaný gól. I přes velkou snahu jsme dostávali jednoduché a hloupé branky, které soupeři velmi pomáhaly. Také ve velmi dobrých pasážích, kdy jsme drželi míč a dobře kombinovali, se nám nedařilo dostávat se do vyložených příležitostí. V závěru poločasu jsme mohli snížit na jednobrankový rozdíl, ale naopak jsme po jednoduché chybě opět inkasovali. Ve druhé půli bylo utkání vyrovnané. Šance na vstřelení branky byly na obou stranách, ale skóre již zůstalo stejné.“

Starší žáci U14

SFC Opava U14 – Zlín U14 0:1 (0:0)
Sestava Opavy: Šidlák – Návrat, Goněc, Hartmann, Štencel – Janjuš – Dušek (35. Schlischka), Gorčica, Ščudla (60. Krajíček) – Šafarčík (35. Matějíček), Buga (35. Tománek). Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U14): „V tomto utkání nám chybělo více fotbalovosti, lehkosti a kreativity zejména v útočné fázi. V podstatě ani jeden z týmů si nevypracoval vědomou herní situaci, která by vedla ke vstřelení branky. Šance na obou stranách byly spíše nahodilé a pro nás nebylo jednoduché se přes dobře organizovanou obranu soupeře prosadit. Branku jsme inkasovali z přímého kopu v závěru utkání. Nutno podotknout, že nevyhrál lepší tým, ale ten šťastnější.“

Mladší žáci U13

SFC Opava U13 – MFK Frýdek – Místek U13 3:4 (1:2)
Branky Opavy: Jelínek, Latoň, Válek.
Sestava Opavy: Sestava I.: Ďurika – T. Kirschner, Kutty, Řeháček, Silber, Píšala, Rolný, Žídek, Latka. Sestava II.: Starý – Chudý, Novák, Gargoš, Latoň, Jelínek, J. Kirschner, Bartusek, Šír, Válek. Trenér: Radim Maloch.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U13): „V tomto utkání jsme přivítali fotbalově nejlepší tým celé soutěže. Od úvodu utkání jsme hráli výborně, soupeře jsme se nezalekli a k vidění byl nádherný zápas, plný pěkných fotbalových akcí s mnoha šancemi na obou stranách. Ve druhém poločase jsme se dostali na chvíli do vedení 3:2, ovšem soupeř dokázal skóre otočit.

V poslední minutě jsme dostali možnost kopat pokutový kop, ovšem ten se nám nepodařilo proměnit, a dovést tak zápas alespoň k remíze, minimálně kterou bychom si určitě zasloužili. Ovšem v tomto zápase je výsledek podřadný, protože utkání splňovalo vše, co by mělo. Hrálo se ve velkém tempu, kluci byli sebevědomí, chtěli hrát, dovolili si jeden na jednoho a celý zápas odmakali. Všechny kluky chválím za předvedený výkon proti výbornému soupeři a věřím, že takto sebevědomý výkon předvedeme i v dalších utkáních.“

Mladší žáci U12

SFC Opava U12 – Frýdek-Místek U12 5:6 (1:2)
Branky Opavy: Rozsypal, Manderla, Péter, Kramář, Blažej.
Sestava Opavy: Sestava I.: Radoš – Péter, Henčl, Jelen, Rataj, Kramář, Blažej, Kollek, Kocourek, Plodzieň. Sestava II.: Škrobánek – D. Kosmál, M. Kosmál, Manderla, Skront, Žižka, Rozsypal, Večerka, Makovický. Trenér: Martin Kotala.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U12): „Utkání v prvním poločase vyznělo pro hostující mužstvo. To hrálo od první minuty s obrovským nasazením a pohybem, který nám dělal problémy, ale postupem času jsme se v zápase čím dál více zlepšovali a dokázali vyvinout tlak na soupeře, čímž jsme si vytvářeli brankové příležitosti.

Z celkového pohledu rozhodly individuální chyby při rozehrávce, které soupeř trestal a rovněž naše neproměněné šance, kdy i v závěru utkání jsme měli dvě vyložené příležitosti na otočení výsledku v náš prospěch, ale bohužel jsme netrefili branku, a proto výsledek skončil rozdílem jedné branky ve prospěch hostujícího mužstva. Příští víkend nás čeká další kvalitní a těžký soupeř – Baník Ostrava, kam určitě pojedeme s maximální snahou předvést dobrý fotbal a kvalitní herní projev s příznivějším výsledkem.“


sdílet