Souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC

29. 9. 2014
Redakce

O P A V A - Přinášíme vám tradiční souhrn víkendových zápasů opavských mužstev. Áčko padlo na Žižkově, na hřišti v Chlebičově neuspěla rezerva a devatenáctka veze cenný bod z Mladé Boleslavi. Více už níže.

Muži A

Viktoria Žižkov - SFC Opava 2:0 (1:0)
Branky: 17. z pen. Folprecht, 80. Súkenník.
Sestava Opavy: Hampel – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka, Horka – Svatonský (78. Vavřík), Grussmann (85. Machálek), Schaffartzik (69. Kuzmanovič) – Mrázek. Trenér: Jan Baránek.

Muži B

SFC Opava B - Sigma Olomouc B 0:2 (0:0)
Branky: 52. Svozil, 70. Kalvach.
Sestava Opavy: Štencel – Pavlíček, Zagol M., Hoza, Maléř – Němec (64. Mezera), Macíček, Kuzník (24. Uvíra), Kubalík (46. Továrek) – Galvas, Lavrovič. Trenér: Lubomír Hrabina.

Starší dorost U19

Mladá Boleslav – SFC Opava 2:2 (0:1)
Branky Opavy: - 42. Adamovský, 68. Janetzký.
Sestava Opavy: Lasák – Košárek, Tesařík, M. Helebrand, Vitoul – Češek, Janetzký, Vicherek (70. Večerek), Rolný (87. Němec), Adamovský – A. Helebrand. Trenér: Alois Skácel.

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Soupeř se do nás pustil s vervou a v první půli neproměnil jednu vyloženou šanci. My jsme si žádnou gólovku nevytvořili, ale po brejku jsme se dostali do vedení. Ve druhém poločase soupeř směrem dopředu vynaložil víc síly a zatlačil nás před naši šestnáctku.

Domácí měli hodně nebezpečných standardek a stále stupňovali tempo. Po kombinaci Janetzkého s Adamovským jsme přidali druhý gól a vypadalo to dobře, ale po sérii standardních situací jsme dvakrát inkasovali. Musím přiznat, že soupeř byl víc na míči a ve druhé půli nás hodně přitlačil. Byla to vydřená remíza, za bod jsme rádi.“

Starší žáci U15

SFC Opava – Vítkovice 3:1 (0:1)
Branky Opavy: Darmovzal 2, Souček.
Sestava Opavy: Vyklický – Blažej (60. Vrána), Anděl, Kovalčík, Dostál – Harazim (50. Fusek), Souček (65. Elbel), Koschatzký (43. Veselý) – Katschmarz (50. Bartusek), Skopalík (40. Červeňák), Darmovzal. Trenér: Jan Doseděl.

Jan Doseděl (trenér SFC Opava U15): „V prvním poločase byli lepším týmem hosté. Hráli jednoduchý fotbal, byli důraznější a aktivnější. Vytvořili si také několik dobrých brankových příležitostí. Využili však jen jednu po chybě domácích. Hráči SFC měli pouze jednu gólovou šanci a ta byla stoprocentní. Gól z ní však nepadl.

Ve druhé půli se již obraz hry změnil. Domácí začali hrát mnohem aktivněji a díky tomu se jim podařilo vstřelit první gól z pokutového kopu. Od té chvíle jim narostlo sebevědomí, a začali svého soupeře přehrávat. Velmi dobře hráli střídající hráči, což se projevilo i na skóre. Domácí tak dovedli utkání do vítězného konce.“

Starší žáci U14

SFC Opava – Vítkovice 1:0 (0:0)
Branka Opavy: 67. Janjuš. Sestava Opavy: Ondráček – Štencel, Rother, Goněc, Hartmann – Janjuš – Dušek, Gorčica, Ščudla – Šafarčík (50. Matějíček), Tománek (50. Buga). Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U14): „Do utkání jsme vstupovali s odhodláním odčinit neúspěšnou sérii z minulých kol. Po celý hrací čas nebyla nouze o zajímavé momenty na obou stranách. Našemu týmu vyšel lépe první poločas z hlediska herního pojetí a s tím související vypracované brankové příležitosti. Druhá půle nás zastihla v určitém útlumu a hosté mohli jít několikrát do vedení, když hru zjednodušili a svými rychlými přechody nám dělali v obranné činnosti problémy. Hráli jsme ovšem koncentrovaně a v závěru se nám podařila akce, která rozhodla o našem vítězství."

Mladší žáci U13

SFC Opava – Přerov 7:7 (4:4)
Branky Opavy: Latka 2, Silber 2, Rolný, Gargoš, Novák. Sestava Opavy: Sestava I.: Starý – T. Kirschner, Píšala, Řeháček, Rolný, Silber, Žídek, Latka. Sestava II.: Ďurika – Hrbáč, Rozsypal, Kutty, Válek, Jelínek, Novák, Gargoš, Šír. Trenér: Radim Maloch.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U13): „Proti Přerovu jsme chtěli navázat na výborné výkony z posledních utkání. Povedlo se nám to jen v jedné čtvrtině. Sice jsme hned v páté vteřině prohrávali, ovšem poté jsme výborným výkonem soupeře zamkli před jeho brankou. Bohužel jsme z třicetiminutového obléhání soupeřovy branky a velkého množství šancí vytěžili pouze tři branky. Na druhé polovině hřiště jsme soupeře dvacet minut přehráli, ovšem posledních deset minut jsme nepodali dobrý výkon a soupeř nás potrestal třemi brankami.

Místo pohodlného vedení jsme tedy do druhého poločasu šli s remízovým stavem, což byla voda na mlýn soupeře. Ten začal bojovat o každý metr hřiště, padal do střel a hnán svými fanoušky dřel do úmoru. My místo toho abychom soupeře přehráli jako v první půlce svou fotbalovou kvalitou, jsme si s nastalou situací nedokázali poradit, začali jsme zmatkovat a se soupeřem bojovat. Druhý poločas moc fotbalové kvality nenabídl, a protože jsme podali ve druhé půlce špatný výkon, ani jsme si nezasloužili vyhrát. Omluvou nemůže být ani fakt, že nám kvůli nemoci chybělo hned sedm hráčů, protože ostatní měli převzít jejich úlohu, což se nestalo.“

Mladší žáci U12

SFC Opava – Přerov 15:3 (4:3)
Branky Opavy: Sprinz 5, Večerka 2, Péter 2, Jelen, Kollek, Manderla, M. Kosmál, Blažej, Skront. Sestava Opavy: Sestava I.: Žižka, Rozsypal, M. Kosmál, Večerka, Sprinz, Skront, Jelen, Bubík, Kocourek, Plodzieň. Sestava II.: Radoš, Henčl, Péter, Rataj, Kollek, Manderla, Blažej, Hais, D. Kosmál, Škrobánek, Makovický. Trenér: Martin Kotala.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U12): „Utkání se hrálo od začátku až do konce z drtivé většiny času před brankou soupeře, který v prvním poločase svůj obranný blok dobře organizoval a z něj vyrážel do rychlých protiútoků na jeden, maximálně dva doteky. My jsme se s tímto stylem hry začali vyrovnávat a prosazovat až koncem prvního poločasu. Druhý poločas už hráči Přerova nebyli schopni tímto stylem hry udržet příznivý výsledek, naše hra měla neustále stoupající kvalitu, správné parametry a hlavně i efekt v podobě kvalitní kombinace a gólových zakončení ze střední vzdálenosti anebo po vykombinování až do branky soupeře.

Z celkového pohledu jsem spokojený, ale vím, že je potřeba se neustále komplexně zlepšovat, a na tom budeme s hráči pracovat a komunikovat, abychom posouvali kvalitu každého hráče a následně celého mužstva směrem nahoru.“


sdílet