Souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC

7. 10. 2014
Redakce

O P A V A – Přinášíme Vám tradiční souhrn víkendových zápasů Slezského FC. Áčko prohrálo s Pardubicemi, rezerva neuspěla v Třebíči a devatenáctka uhrála bod s Bohemians 1905 po remíze 3:3.

Muži A

SFC Opava – FK Pardubice 0:5
Branky: 2. Kudrna, 15. Mikula (vl.), 35. Petráň, 80. Záviška, 88. Fikejz.
Sestava Opavy: Hampel – Pospěch, Dvorník, Mikula, Čelůstka - Vavřík (36. Svatonský), Horka (46. Machálek), Grussmann, Schaffartzik - Ševčík, Mrázek (61. Kuzmanović). Trenér: Jan Baránek.

Reportáž z utkání si můžete přečíst kliknutím zde.

Muži B

HFK Třebíč – SFC Opava 1:0 (0:0)
Branka: 10. Komínek.
Sestava Opavy: Godula – Hrabina, M. Zagol, Hoza, Maléř – Lavrovič, Galvas (82. P. Zagol), Macíček (56. Pavlíček), Němec – Uvíra, Továrek (36. Gebauer). Trenér: Lubomír Hrabina.

Jan Hruška st. (asistent trenéra SFC Opava B): „Odehráli jsme vcelku solidní zápas, ale nejsme schopni vstřelit gól. Do šancí se sice dostáváme, ale neproměňujeme je. Naším velkým problémem jsou standardní situace, ze kterých jsme inkasovali většinu branek.“

Starší dorost U19

SFC Opava – Bohemians 1905 3:3 (2:2)
Branky Opavy: 13. z pen. Rolný, 38. Tesařík, 81. Večerek.
Sestava Opavy: Kotala – Keller, Tesařík, M. Helebrand, Vitoul – Rolný, Janetzký, Vicherek (Berger), Češek, Adamovský (Kirschner) – A. Helebrand (Večerek). Trenér: Alois Skácel.

Reportáž z utkání si můžete přečíst kliknutím zde.

Mladší dorost U16

SFC Opava – FC Hlučín 3:1 (1:0)
Branky Opavy: Stošek 2, Fusek. Sestava Opavy: Hub – Šikula, Dybal, Hartmann, Štefka – Rys (56. Večerek), Šmíček (74. Zacpal) – Šefčík (8. Fusek), Hluchý (5. Teichman) (56. Pučan), Varyš (62. Podraza) – Stošek. Trenér:Radomír Hlaváč.

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U16): „Utkání pro nás nezačalo dobře. Už v páté a osmé minutě jsme byli nuceni střídat, kdy pro zranění museli ze hry postupně odstoupit Hluchý a Šefčík. I přesto jsme byli v prvním poločase aktivnější, a po zásluze jej vyhráli 1:0. Do utkání jsme však šli s cílem zlepšit se v individuálních herních činnostech. V některých úsecích hry se nám to dařilo více, v některých méně. První dotyk s míčem, přesná přihrávka, správný pohyb, to jsou věci, které pak určují náš celkový herní výkon.

I proto nás mrzí fakt, že soupeř hrál skoro celý druhý poločas o desíti, ale na hřišti to nebylo poznat. Chyběla nám herní pohoda, v některých situacích jsme byli zbrklí a hodně kazili. Ne vše však bylo v dnešním utkání špatně. V naší hře se objevují prvky, které chceme praktikovat. V mužstvu jsou individuality, které mají schopnost v kritických momentech utkání rozhodnout v náš prospěch, ať už je to v útočné nebo obranné činnosti. Dalším pozitivem je přístup a nasazení všech hráčů. Nás však bude s přibývajícím časem u chlapců stále více zajímat kvalita provedení herních činností.“

Mladší žáci U13

Třinec - SFC Opava 2:9 (2:6)
Branky Opavy: Gargoš 3, Latka 2, Válek, Hrbáč, Woch, Jelínek.
Sestava Opavy: Sestava I.: Ďurika - J. Kirschner, Hrbáč, Novák, Jelínek, Válek, Chudý, Gargoš, Woch. Sestava II.: Starý – Kutty, T. Kirschner, Píšala, Silber, Rolný, Žídek, Latka, Šír, Řeháček. Trenér: Radim Maloch.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U13): „Po celý zápas jsme byli fotbalovějším a lepším mužstvem, kdy se domácí po většinu zápasu bránili v šesti lidech před svou brankou a chodili do brejků. Na jedné polovině hřiště jsme si kvalitní hrou vytvářeli velké množství šancí, kdy jen kvůli špatnému zakončení nebylo skóre o mnoho výraznější. Na druhé polovině jsme ovšem po celý zápas nebyli schopni kvůli malému pohybu a velkému množství nepřesností překonávat obrannou hráz domácích. Proto jsme se dostávali do gólových šancí jen občas a v kombinaci s rychlými a šikovnými útočníky domácích jsme při jejich brejcích měli co dělat i směrem dozadu. Sice jsme byli v utkání lepší, fotbalovější a vyhráli zaslouženě, ovšem umíme hrát o mnoho lépe.“

Mladší žáci U12

Třinec – SFC Opava 1:17 (0:6)
Branky Opavy: Hais 3, Manderla 3, Škrobánek 3, M. Kosmál 2, Jelen 2, Sprinz, D. Kosmál, Radoš, Žižka.
Sestava Opavy: Sestava I.: Sprinz, Manderla, Rataj, Kramář, Žižka, Večerka, Henčl, D. Kosmál, Plodzieň. Sestava II.: Radoš, Rozsypal, M. Kosmál, Skront, Blažej, Škrobánek, Jelen, Hais, Bubík. Trenér: Martin Kotala.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U12): „Vzhledem k současnému postavení domácího mužstva v tabulce a jeho dosavadních výsledků utkání pro nás mělo být utkání jednoduché, ale nebylo. Naopak bylo velmi těžké se prosazovat v obranném, zataženém bloku domácích, kteří se soustředili na tento styl hry. K tomu se snažili kouskovat hru se zdlouhavou rozehrávkou od brankáře, což nám společně s těžkým terénem dělalo problém.

Až na konci prvního poločasu, a pak ve druhé půli jsme už začali proměňovat šance, kterých jsme si během utkání vytvořili hodně. Naše vítězství bylo zasloužené. Po celý zápas jsme měli míč a aktivitu na svých kopačkách, ale mohlo tam být ještě více radosti ze hry, kdybychom byli efektivnější v produktivitě.“


sdílet