Souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC

13. 10. 2014
Redakce

O P A V A - Přinášíme vám souhrn víkendových zápasů opavských mužstev. Opavští po šesti zápasech bez výhry konečně vybojovali vítězství, rezerva padla s béčkem Slovácka a devatenáctka neuspěla na půdě libereckého Slovanu.

Muži A

FK Kolín – SFC Opava 0:1 (0:1)
Branka: 42. Machálek.
Rozhodčí: Marek - Caletka, Ratajová.
ŽK: Svátek (Kolín).
Diváci: 460.
Sestava Opavy: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka, Horka – Vavřík (84. Svatonský), Ševčík (88. Mrázek), Schaffartzik – Machálek (90. Grussmann). Trenér: Jan Baránek.

Reportáž z utkání.

Muži B

SFC Opava B – Slovácko B 1:2 (0:2)
Branky: 90. Kirschner – 10. z pen. a 13. Dočekal.
Sestava Opavy: Štencel – Maléř, Hoza, M. Zagol, Pavlíček – Mezera (60. Večerek), Gebauer, Uvíra, Galvas, Lavrovič (64. Kirschner) – Kubalák (73. P. Zagol). Trenér: Lubomír Hrabina.

Jan Hruška starší (asistent trenéra SFC Opava B): „Utkání vypadalo jako všechny předchozí, což znamená, že dostaneme první gól a od toho se odvíjí zbytek zápasu. Nyní jsme dostali velice nespravedlivou první branku po nesmírně přísné penaltě. Dokonce si myslím, že to bylo obráceně a hostující útočník fauloval našeho brankáře. Inkasovaný gól nás vyvedl z koncentrace, pak soupeř přidal druhý a zápas si zkušeně hlídal. My jsme po změně stran vystřídali a střídající dorostenci oživili hru. Gól se nám ale podařilo vstřelit až v závěru.“

Starší dorost U19

Slovan Liberec – SFC Opava 2:0 (0:0)
Sestava Opavy: Kotala – Košárek (74. Němec), Tesařík, M. Helebrand, Vitoul (78. Kučerák) – Rolný, Janetzký, Češek, Vicherek (46. Žingor) – A. Helebrand (57. Večerek), Adamovský (70. Kirschner). Trenér: Alois Skácel.

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „První poločas z naší strany nebyl dobrý, soupeř nás přehrával. Po změně stran jsme začali trochu hrát, prostřídali jsme, ale inkasovali dva góly. Špatně jsme zareagovali při standardce a z rohu jsme dostali gól. Celkově jsme podali špatný výkon, takovým stylem nemůžeme hrát.“

Mladší dorost U17

Vyškov – SFC Opava 0:2 (0:1)
Branky: Kuzník, Klembara.
Sestava Opavy: Mosler – Musila (58. Hájek), Kolísek, Šafrán, Dluhoš – Vrána (58. Vavrčka), Kuzník, Rychlý (63. Mička), Mako (63. Fojtík) – Tomáško (52. Klembara), Barteska. Trenér: Lukáš Černín.

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U17): „Utkání jsme měli od samého začátku pod kontrolou. Soupeře jsme za celých 80 minut do ničeho nepustili, a kdybychom proměnili alespoň několik jasných šancí, výsledek by byl daleko jednoznačnější. Velice slušně zahrál Kuzník, ale jinak jsme podali průměrné výkony, které by ovšem příště nemusely stačit.“

Mladší dorost U16

MFK Vyškov – SFC Opava 1:0 (1:0)
Sestava Opavy: Hub – Šikula, Dybal, Hartmann, Štefka – Večerek (62. Teichman), Zacpal (20. Šimíček) – Fusek, Hluchý, Podraza – Stošek. Trenér: Radomír Hlaváč.

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U16): „Kdybychom hráli do půlnoci, branku bychom asi nedali. Tak by se zjednodušeně dalo charakterizovat naše utkání ve Vyškově. I když jsme prohráli, byl pro nás zápas velkou školou. Hráči se sami přesvědčují, že na soupeře, který se soustředí na urputné bránění před svou brankou je potřeba pracovat rychle a přesně s míčem, ať už v kombinacích, či individuálně. Ani to nemusí stačit na jeho překonání.

Přidat se ještě musí chytrost a pohotovost v rozhodujících situacích, což nám v těchto momentech scházelo. Přesto, že jsme utkání výsledkově nezvládli, neděláme z něj žádnou tragédii. Naopak nám ukázalo, kde máme rezervy individuální, týmové, na čem musíme dále pracovat a zlepšit se. Kluky chválíme za bojovnost, nasazení, a touhu rvát se o výsledek do poslední minuty.“

Starší žáci U15

SFC Opava – Brno 0:5 (0:3)
Sestava Opavy: Vyklický – Bartusek, Anděl, Kovalčík, Dostál – Fusek, Souček (45. Harazim), Darmovzal (35. Skopalík) – Červeňák (45. Koschatzký), Katschmarz (55. Elbel), Miškev (40. Veselý). Trenér: Jan Doseděl.

Jan Doseděl (trenér SFC Opava U15): „Úvod zápasu byl poměrně vyrovnaný a první velmi dobrou příležitost si vytvořili domácí hráči. O vývoji utkání však rozhodly dvě hrubé chyby domácích, které hostující hráči potrestali. Poté si začali hráči Brna mnohem více věřit, byli mnohem agresivnější a nebezpečnější. Naopak domácí v mnoha situacích spíše ustupovali, a hlavně neměli kvalitu při práci s míčem. Hosté si tak zaslouženě odvezli vítězství.“

Starší žáci U14

SFC Opava – Brno 0:2 (0:0)
Sestava Opavy: Šidlák – Štencel, Goněc, Janjuš (60. Rother), Hartmann – Tománek (35. Šafarčík), Dušek, Gorčica, Ščudla (50. Návrat) – Matějíček (35. Buga), Krajíček (50. Schlischka). Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U14): „V průběhu celého utkání byl soupeř lepší v držení míče a přes případný zisk jsme nebyli příliš konstruktivní. Chyběla nám odvaha hrát jeden na jednoho, kde rozhodovala rychlost práce s míčem a rychlost myšlení. Při první obdržené brance platilo „nedáš – dostaneš“, kdy jsme nevyužili výbornou příležitost a vzápětí jsme inkasovali. Druhá branka byla vyústěním špatné organizace našich hráčů před pokutovým územím a následné střele, která o utkání rozhodla. Tým Brna vyhrál zcela zaslouženě."


sdílet