Dorazí lídr soutěže z Varnsdorfu, vyšlápne si na něj Opava?

17. 10. 2014
Redakce

O P A V A - Do slezské metropole míří lídr Fotbalové národní ligy – FK Varnsdorf. Jeho aktuální postavení v tabulce je možná pro někoho překvapivé. Tým vedený ambiciózním koučem a bývalým ligovým fotbalistou Zdenkem Frťalou ale prokazuje dlouhodobě dobré výsledky. V Opavě se představí v <b>sobotu 18. října od 16 hodin</b>.

„Varnsdorf získal z posledních tří zápasů devět bodů, je v čele tabulky, takže nás čeká hodně těžký soupeř,“ řekl na adresu sobotního soupeře opavský kouč Jan Baránek. „My chceme potvrdit výhru z Kolína a sobotní zápas zvládnout,“ dodal trenér Slezského FC, kterému bude chybět střelec vítězného gólu v Kolíně Tomáš Machálek. Opavský útočník má virózu a bere antibiotika.

Soupeř ve zkratce – FK Varnsdorf
Rok založení: 1907 Varnsdorf
Stadion: Kotlina (5000 míst )
Klubové barvy: žlutá a modrá
Trenér: Zdenko Frťala Poslední tři roky:
2011/12 - FNL (7. místo)
2012/13 - FNL (5. místo)
2013/14 - FNL (4. místo)
Největší úspěchy: 4. místo ve FNL (2014)
Oficiální web: www.fkvarnsdorf.cz

Tým ze severu Čech, který v letní přestávce opustil Denis Cana, jenž zamířil do olomoucké Sigmy, neměl ideální vstup do sezony. První vítězství do tabulky si připsal až v pátém kole, když na domácím trávníku porazil Zlín 3:0, pak šly jeho výkony nahoru, pomineme-li porážku v Sokolově.

Delegace rozhodčích

  • Hlavní: Pavel Julínek
  • Pomezní: Pavel Peřina
  • Pomezní: Petr Antoníček
  • Delegát: Slavomír Kozel

Naposledy Frťalovci otočili zápas s Karvinou, když vyhráli 3:1. Severočeši se ale v prvním poločase trápili. „Hosté dobře bránili. Nabádal jsem hráče, aby stříleli ze střední vzdálenosti. Z centrů jsme toho moc neměli,“ řekl kouč Zdenko Frťala.

Nakonec se jeho týmu díky brankám Breiteho a Janouška podařilo výsledek otočit a zisk tří bodů katapultoval domácí do čela tabulky. „Pohled na tabulku je pěkný. Je to určité, ale krátkodobé ocenění nejen pro hráče, ale pro všechny, kteří v našem klubu pracují. Nesmíme usnout na vavřínech. Na prvním tréninku už budeme řešit zápas v Opavě, kde se nám dlouhodobě nedaří,“ dodal varnsdorfský stratég.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně FNL
Slezský FC Opava FK Varnsdorf
SFC Opava 11. pozice v tabulce 1. FK Varnsdorf
14 získané body 18
4 – 2 – 4 výhry – remízy – prohry 5 – 3 – 2
12:16 skóre 18:9

Trenér Frťala pracuje vesměs s mladými hráči. Do skupiny zkušených patří brankář Porcal, v minulosti hráč Teplic a Ústí nad Labem. V záložní řadě spoléhá trenér na schopnosti libereckého odchovance Ladislava Martana. Čtyřiadvacetiletý fotbalista hrával také na Žižkově, naposledy se zkoušel prosadit do kádru Slovácka. Na svém kontě má i patnáct prvoligových startů.

Jak chutná první liga, ví i útočník Jiří Schubert, jehož kariéra byla doposud spojována s Mladou Boleslaví. Do posledního duelu z pozice náhradníka naskočil makedonský forvard Fahrudin Đurđević. Třetí sezonu v klubu začal exteplický zadák Radim Breite. Opomenout nelze ani Zeirise, Tvarohu a Novotného a také ukrajinskou podporu ofenzivy, kterou je Pavlo Rudnytskyy. Sečteno, podtrženo, do Slezska míří velká kvalita.

Utkání, které hostí stadion v Městských sadech, má úvodní výkop na programu v sobotu 18. října od 16:00. Ze zápasu bude připraven také textový on-line přenos.


sdílet