Souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC

4. 11. 2014
Redakce

O P A V A - Přinášíme vám tradiční souhrn víkendových zápasů opavských týmů. Áčko doma porazilo Zlín, rezerva remizovala na půdě Břeclavi stejně jako devatenáctka s Příbramí. Více už níže. Mladší dorostenci si poradili s Frýdkem-Místkem, starší žáci podlehli Baníku a mladší žactvo uspělo v Holici.

A-mužstvo

SFC Opava – Fastav Zlín 3:1 (1:0)
Branky: 41. a 78. Kuzmanović, 54. Machálek – 58. Poznar.
Rozhodčí: Machálek – Hájek, Caletka.
ŽK: Pazdera, Železník, Poznar (všichni Zlín).
Diváci: 1896.
Sestava Opavy: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka – Svatonský (63. Horka), Grussmann (89. Vavřík), Schaffartzik – Machálek (73. Ševčík), Kuzmanović. Trenér: Jan Baránek.

Podrobnosti o utkání si můžete přečíst zde.

B-mužstvo

MSK Břeclav – SFC Opava B 1:1 (1:1)
Branky: 4. Lapeš - 30. P. Zagol.
Rozhodčí: Z. Kneisl – Vostřejž, L. Kneisl.
ŽK: Paděra – Galvas.
Sestava Opavy: Godula – Maléř, M. Zagol, Hoza, Pavlíček – Macíček – Lavrovič (62. Uvíra), Galvas (70. Němec), Gebauer, Kuzník (90. Mezera) – P. Zagol. Trenér: Lubomír Hrabina.

Lubomír Hrabina (trenér SFC Opava B): „Máme bod, ale mohli jsme mít i tři. Od dvacáté minuty jsme totiž byli lepším celkem. Rád jsem především za to, že jsme se herně zvedli a na naši hru z posledních kol se dá dívat. Konečně jsme začali i bodovat, což ukazuje, že naše snažení a práce má smysl.“

Podrobnosti o utkání si můžete přečíst zde.

Starší dorost U19

SFC Opava B – 1. FK Příbram 1:1 (1:1)
Sestava Opavy: Kotala – Němec, Kučerák, M. Helebrand, Keller – Večerek (38. A. Helebrand), Berger, Janetzký – Košárek (85. Rolný), Češek, Kirschner (58. Adamovský). Trenér: Alois Skácel.

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Nastoupili jsme proti lídrovi a celkově proti jednomu ze tří nejlepších mužstev soutěže, proto je pro nás bod hodně dobrý. Vedli jsme, ale bohužel se nám nepodařilo proměnit pokutový kop ani využít přesilovku. Slibné šance měl Košárek, Češek nebo Matěj Helebrand, musíme však přiznat, že příležitosti měli i hosté. Soupeř byl totiž výborný i v deseti. Myslím si, že utkání mělo velmi dobrou úroveň, my si musíme vážit každého bodu.“

Podrobnosti o utkání si můžete přečíst zde.

Mladší dorost U17

SFC Opava U17 – Frýdek-Místek U17 4:0 (3:0)
Branky Opavy: Klembara 2, Barteska, Fojtík.

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U17): „V utkání se sousedem v tabulce jsme vyhráli zaslouženě. Byli jsme důraznější a dokázali jsme své šance proměňovat. Je pravdou, že jsme v úvodu utkání měli obrovské štěstí, kdy soupeř neproměnil dvě vyložené šance a zápas se mohlo vyvíjet jinak, ale nestalo se tak a góly padaly do opačné sítě.

V desáté minutě jsme šli do vedení, když na roh Dluhoše naskočil Barteska a hlavičkoval do břevna, pote se míč odrazil od brankáře do sítě. Další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. V obou případech se v šestnáctce nejlépe orientoval Klembara a důrazným zakončením nedal brankáři šanci. Závěrečnou pojistku přidal Fojtík, když po pěkné individuální akci Maka zužitkoval přihrávku před branku.

Porazili jsme soupeře, který měl svou kvalitu hlavně směrem dopředu, ale dokázali jsme využít jeho okének v obraně. Vyhráli jsme zaslouženě.“

Starší žáci U14

SFC Opava U14 – Baník Ostrava 2:6 (1:3)
Branky Opavy: 3. Ščudla, 45. Tománek.
Sestava Opavy: Ondráček – Štencel (20. Návrat), Goněc, Hartmann, Celta – Janjuš, Dušek, Gorčica, Ščudla – Šafarčík (35. Matějíček), Tománek (50. Schlischka). Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U14): „V tomto utkání jsme chtěli navázat na výkon z minulého kola, ovšem byl v nás až přílišný respekt k hostujícímu týmu. Výsledek i herní projev obou poločasů vyzněl jednoznačně pro hráče Baníku. Chybělo nám více odvahy v situacích do přečíslení a s tím související držení míče v útočné fázi. Příliš mnoho našich nevynucených chyb dokázal soupeř využít a vyhrál zcela zaslouženě.“

Mladší žáci U13

HFK Olomouc U13 – SFC Opava U13 0:12 (0:4)
Branky Opavy: Latka 3, Latoň 2, Silber 2, Jelínek, Gargoš, Chudý, J. Kirschner, Hrbáč Sestava Opavy: Starý – Novák, Hanel, Kutty, Chudý, Latoň, Jelínek, Gargoš, Řeháček.
Ďurika – Píšala, Hrbáč, J. Kirschner, Silber, Rolný, Žídek, Woch, Latka. Trenér: Radim Maloch.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U13): „Celkové skóre odpovídá průběhu zápasu. Po celou dobu utkání jsme soupeře přehráli ve všech herních činnostech. Často jsme museli překonávat obrannou hráz domácích, ovšem to se nám dařilo kombinací i v soubojích jeden na jednoho. Hodně šancí jsme ještě nevyužili a o mnoho příležitostí jsme se sami připravili špatným prvním dotekem s míčem, na kterém musíme v tréninku zapracovat.“

Mladší žáci U12

1. HFK Olomouc - SFC Opava 3:15 (1:3)
Branky Opavy: Blažej 2, Manderla 2, Rataj 2, Kollek 2, Jelen 2, Žižka 2, Sprinz, Škrobánek, Kramář. Sestava Opavy: Skront, Jelen, Večerka, Sprinz, Radoš, Henčl, Kramář, D. Kosmál, Hais, Makovický.
Blažej, Manderla, Rataj, Kollek, Žižka, Rozsypal, M. Kosmál, Bubík, Škrobánek, Plodzieň. Trenér: Martin Kotala.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U12): „Předposlední utkání podzimní části soutěže jsme odehráli na hřišti 1. HFK Olomouc, která je v polovině tabulky a potvrdila, že ne náhodou. Domácí byli v prvním poločase velmi aktivní a hrál se oboustranně dobrý zápas s kvalitním pohybem a akcemi nahoru a dolů z obou stran. Obě mužstva hrála ofenzivní fotbal, což se muselo líbit a navíc domácí prostředí bylo díky rodičům a fanouškům domácího mužstva velkou podporou.

Jsem rád, že kluci měli možnost poznat a hrát v takové atmosféře, která byla něčím novým a je dobře, že jsme si s touto situací poradili. Ve druhém poločase jsme se zlepšili individuálně, kombinačně, ve finální fázi a v proměňování šancí, kterých jsme si vytvořili dost a je dobře, že jsme je proměňovali. Tím jsme domácím odskočili na větší rozdíl branek, takže konečný výsledek vyzněl jasně v náš prospěch. Závěrem mohu říct, že jsme po zásluze vyhráli, ale domácí tým mě příjemně překvapil. Byl to dobrý zápas.“


sdílet