Souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC

11. 11. 2014
erb

O P A V A - Přinášíme vám přehled výsledků víkendových zápasů opavských týmů. Muži remizovali ve Znojmu, béčko prohrálo doma s Orlovou a devatenáctka nezvládla zápas se Slavií. Podrobnosti z dalších mládežnických zápasů si můžete přečíst níže.

A mužstvo

1.SC Znojmo FK - SFC Opava 1:1 (0:1)
Branky: 54. Yonov – 28. Kuzmanović.
Rozhodčí: Váňa – Zeman, Černý.
ŽK: Buchta, Lacko, Hudec, Žondra, Yonov - Schaffartzik, Kuzmanović.
Diváci: 775.
Sestava Opavy: Květon – Pospěch, Mikula, Dvorník, Čelůstka – Metelka – Grussmann (80. Svatonský), Ševčík, Schaffartzik – Kuzmanović (88. Mrázek), Machálek (73. Horka). Trenér: Jan Baránek.

Více podrobností o utkání naleznete zde.

B-mužstvo

SFC Opava B - Orlová B 1:2 (1:2)
Branky: 44. Galvas – 7. a 21. Kopel.
Sestava Opavy: Godula – Maléř, M. Zagol, Hoza, Pavlíček – Hrabina – Lavrovič (70. Němec), Gebauer (75. Uvíra), Galvas, Kuzník (80. Kubalák) – P. Zagol. Trenér: Lubomír Hrabina.

Jan Hruška starší (asistent trenéra SFC Opava B): „Utkání se mi hodnotí velice těžko, protože si myslím, že jsme prohráli nezaslouženě. Vytvořili jsme si územní převahu, ale fotbal se hraje na góly. Rozhodlo jednak naše trápení v koncovce a dokonce bych řekl, že i nepřízeň rozhodčích. Sudí nám totiž ve druhé půli upřel evidentní pokutový kop. Výsledek považuji za nespravedlivý.“

Více podrobností o utkání naleznete zde.

Starší dorost U19

SK Slavia Praha – SFC Opava U19
Branky: 25. Kocourek, 35. Valenta, 50. Batka, 84. Vavrouš.
Rozhodčí: Černý – Koval, Opočenský.
ŽK: Valenta (Slavia).
Sestava Opavy: Kotala – Němec (65. Vitoul), Keller, M. Helebrand, Košárek – Janetzký (71. Vicherek), Berger, Večerek, Adamovský (46. Kirschner) – Češek, A. Helebrand (61. Rolný). Trenér: Alois Skácel.

Více podrobností o utkání naleznete zde.

Mladší dorost U16

Fotbal Třinec U16 – SFC Opava U16 1:1 (0:1)
Branka Opavy: Hluchý.
Sestava Opavy: Javorek – Štefka, Dybal, Hartmann, Musila (41. Varyš) – Šimíček (55. Fusek), Rys (41. Večerek) – Šefčík, Hluchý, Podraza – Teichman (41. Stošek). Trenér: Radomír Hlaváč

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U16): „Šestnáctka v posledním utkání podzimu remizovala v Třinci. S výsledkem dnes nemůžeme být spokojeni. Na druhou stranu jsme pro něj na hřišti měli snahu udělat maximum. Pozitivní je, že jsme v něm byli lepší v držení míče a náš herní výkon měl slušné parametry. Vědomou kombinací, či individuálními schopnostmi jsme se dostávali před branku soupeře a vytvářeli si střelecké příležitosti. Z nich jsme ale vytěžili jen jednu branku.

Ve finální fázi nám stále schází větší kvalita. V situacích, kdy se dostaneme do šancí, nám někdy chybí správně a rychle se rozhodnout, nebo lepší technické provedení. V tréninku se těmto činnostem věnujeme, kluci se snaží pracovat na těchto nedostatcích, ale ne všechno se nám daří přenést do zápasu. Musíme být trpěliví a dále pracovití. I přes to, že jsme výsledkově stoprocentně neuspěli, náš herní výkon měl svou kvalitu.

Starší žáci U14

1. SK Prostějov U14 - SFC Opava U14 3:0 (0:0)
Sestava Opavy: Šidlák - Štencel, Goněc, Hartmann, Celta – Janjuš, Dušek, Gorčica, Ščudla (50. Matějíček) – Tománek (40. Návrat), Šafarčík. Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U14): „Poslední zápas podzimní části jsme si chtěli užít a vše nasvědčovalo tomu, že by to tak mohlo být. Opak byl pravdou a od úvodních minut bylo jasné, že příliš mnoho fotbalu neuvidíme. Hrálo se v podivné atmosféře, nedokázali jsme se vyrovnat s jednoduchou hrou domácích a do utkání vložit více kreativity a osobní zodpovědnosti v určitých herních situacích. Obdržené branky patří do kategorie laciných."

Mladší žáci U13

SFC Opava U13 - SK Uničov U13 19:6 (10:3)
Branky Opavy: Woch 5, Latoň 3, Jelínek 3, Silber 3, Gargoš 2, Chudý, Hanel, Rolný.
Sestava Opavy: Starý - Novák, Hanel, Kutty, Chudý, Latoň, Jelínek, Gargoš, Řeháček.
Ďurika - Píšala, T. Kirschner, Hrbáč, J. Kirschner, Silber, Rolný, Woch. Trenér: Radim Maloch.

Radim Maloch (trenér SFC Opava U13): „Soupeř v tomto utkání jenom nebránil, pokud měl možnost, šel do útoku, což nám vyhovovalo. Jelikož jsme hráli rychle dopředu a chodili tak do přečíslení, vytvářeli jsme si po celý zápas hodně šancí, a i když jsme proměnili jen polovinu, jsem rád, že jsme dokázali nastřílet pěkných 19 branek. Skóre utkání odpovídá předvedené hře.“

Mladší žáci U12

SFC Opava U12 – SK Uničov U12 19:2 (6:1)
Branky Opavy: Kramář 3, Blažej 2, Manderla 2, Rataj 2, Jelen 2, Péter 2, Rozsypal, Radoš, Škrobánek, Večerka, M. Kosmál, Žižka.
Sestava Opavy: Kramář, Rozsypal, Péter, Žižka, Večerka, Henčl, M. Kosmál, Bubík, Radoš, Plodzieň.
Škrobánek, Manderla, Jelen, Rataj, Kollek, Skront, Blažej, Kovář, D. Kosmál, Makovický. Trenér: Martin Kotala.

Martin Kotala (trenér SFC Opava U12): „Domácí utkání s Uničovem bylo posledním zápasem podzimu. Kluci byli rozděleni do dvou týmů. V prvním byli ofenzivní, ve druhém defenzivní hráči. Díky tomu si ještě více než kdy jindy mohli zahrát na jiných postech, aby pak v budoucnu byli schopni zvládnout rozvoj univerzálních schopností. Takže přímá konfrontace útočníků proti obráncům. Touto změnou mohli obránci lépe vnímat hru v útoku a útočníci zase hru v obraně. Z mého pohledu to splnilo svůj účel a pro kluky to byla i vzájemná výzva mezi sebou, který tým bude, co se týká herního projevu a potažmo výsledku, úspěšnější. Jednalo se o jakýsi mikrozápas.

Hráči Uničova byli od prvních minut utkání zaměřeni především na obrannou činnost s rychlými brejky. Ve druhém poločasu byly některé brejkové situace hráčů Uničova velmi nebezpečné a jen díky našim brankářům jsme neinkasovali více branek. Z celkového pohledu jsme měli hru ve své režii a po celé utkání si vytvářeli šance, takže naše vítězství bylo zcela zasloužené, a tím jsme úspěšně zakončili podzimní část mistrovské soutěže.“


sdílet