Zimní příprava opavské čtrnáctky

6. 2. 2015
Redakce

O P A V A - Zimní přípravné období se týká i žákovských týmů. Výběr Slezského FC kategorie U14 vstoupil do přípravy sedmého ledna a tréninkový proces hráčů probíhá v domácích podmínkách, kdy jsou nejvíce využita sportoviště základní školy v Opavě-Kylešovicích, tedy umělá tráva, tělocvična a nový sál pro koordinační a posilovací cvičení. Také opavské čtrnáctce komplikuje život marodka.

„V kádru ročníku 2001 je momentálně 23 hráčů, ale prozatím jsme neabsolvovali celý měsíční blok v plném složení. Tak jako v ostatních týmech i nám se nevyhnula zranění a nemoci. Pevně však doufáme, že nastávající období už bude mít stoupající parametry pro kvalitnější trénink i zápasové vytížení. Do začátku jarní části sezóny bychom měli odehrát deset utkání a dva turnaje. Soupeřem nám budou celky z regionu, ale také ze Slovenska a Polska,“ řekl kouč žáků Slezského FC kategorie U14 Radovan Morong.

Tým pod jeho vedením zatím odehrál čtyři přípravné zápasy. S o rok staršími klubovými parťáky padla čtrnáctka v poměru 1:4, následně remizovala s o rok starším výběrem Šumperka 1:1, porazila i patnáctku Gwarku Zabrze v poměru 2:1 a kombinovaný tým Nového Jičína patnáctiletých a šestnáctiletých přehrála v poměru 8:1.


sdílet