Metelku v sestavě nahrazuje Uvíra

8. 11. 2012
Redakce

V pátek po obědě vyráží výprava opavských fotbalistů do Ústí nad Labem, kde ji čeká domácí Arma. Slezané jsou v tabulce poslední a potřebují každý bod jako sůl.

Výběr trenéra Přemysla Bičovského má pořádně nabitý program. V sobotu Severočeši vyhráli překvapivě ve Vlašimi 1:2, ovšem ve středu v rámci Poháru České pošty prohráli doma s Jabloncem vysoko 1:7, a jsou tak před odvetou prakticky z dalších bojů vyřazeni.

„Trenér Bičovský neposlal proti Jablonci to nejsilnější, čím Ústí momentálně disponuje. Nehrál například Veverka. Já bych se ale tímto vůbec nezaobíral, máme svých starostí až nad hlavu,“ řekl náš kouč David Vavruška. „Poslední naše vystoupení bylo propadákem, nastal čas sáhnout do sestavy,“ pokračoval trenér SFC Opava.

O konkrétních jménech ale mluvit nechtěl. „Prozradím jen to, že vyloučeného Frantu Metelku nahradí Martin Uvíra,“ pousmál se David Vavruška, který věří, že se Opavští nevrátí z Ústí s prázdnou. „Musíme z posledních zápasů vytěžit, co nejvíce,“ doplnil trenér Vavruška.

Ústí do letošní sezony nevstoupilo dobře, nicméně nakonec se rozjelo a pod novým koučem Přemyslem Bičovským nastřádalo dvacet bodů. V brance Army má pevné místo místní ikona Radim Novák. Defenzivu, která ale bývá zranitelná, řídí Pavel Džuban s Michalem Valentou. V záloze září čerstvý slovenský reprezentant do jednadvaceti let Patrik Hrošovský. Zárukou kvalitní ofenzívy je Richard Veverka, Martin Holek nebo bývalý útočník Hlučína Radek Gulajev.

Zápas v Ústí začíná v sobotu v 10.15.


sdílet