Hradec hostí třetí ročník mezinárodního turnaje

18. 2. 2015
Redakce

O P A V A - Tělocvična v Hradci nad Moravicí se v neděli 22. února od 8 hodin stane dějištěm mezinárodního turnaje O pohár FROS ZPS, nad nímž drží záštitu i náměstek opavského primátora Dalibor Halátek. Celá akce je určena pro žáky ročníku narození 2005 a mladší.

Deset týmů, mezi nimiž nechybí ani dvojice výběrů našeho klubu (modré a žluté mužstvo), bude rozděleno do dvou základních skupin. Kromě Slezského FC se turnaje zúčastní také Fotbal Bohumín, FK Kylešovice, Piast Gliwice, FK Slavia Opava, FK Nový Jičín, TJ Spartak Budišov nad Budišovkou, Baník Ostrava a Fotbal Třinec.

Utkání se budou hrát na 14 minut se čtyřmi hráči v poli a gólmanem v házenkářské bráně. První tři mužstva se mohou těšit na poháry a medaile. Vyhlašovat se bude nejlepší turnajový brankář, útočník, obránce a také střelec. Trenér každého týmu následně určí svého nejlepšího hráče, jehož ocenění také nemine.

Na závěr jen připomeňme, že pořadatelé vyhlásí také Cenu pro nejužitečnějšího hráče na počest Aloise Sommera, což jak jistě víte, je jedna z nejvýznamnějších osobností opavského fotbalu, která proslula jako trenér dorosteneckých kategorií i jako trenér naše áčka.

Největších úspěchů ovšem v Opavě Alois Sommer dosáhl jako klubový manažer. Dokázal tým vhodně posílit, zajistit silné sponzory a v ročníku 1994/1995 postoupil mezi tuzemskou elitu. V následné premiérové sezoně v první lize obsadil Kaučuk skvělé šesté místo, zahrál si Intertoto Cup a na domácí zápasy v Městských sadech chodilo okolo 15 tisíc diváků. Právě pod Sommerovou taktovkou zažíval opavský fotbal svou zlatou éru.


sdílet