Josef Dvorník chce na jaře hrát: Mým přáním je třetí kolo

3. 3. 2015
Redakce

O P A V A - Šance na to, že by stoper Slezského FC Josef Dvorník mohl být připraven na třetí kolo druhé poloviny soutěže stále žije. Před nedávnem navštívil soustředění opavského týmu v Háji ve Slezsku a na vlastní oči také sledoval přípravný duel s Prostějovem.

Zotavování opavského kapitána po vážné dopravní nehodě, kdy byl na kole ve Vávrovicích doslova sestřelen osobním automobil, probíhá nadmíru dobře. Třebaže měl Pepa Dvorník zlomené žebra a propíchnutou plíci, nyní už je v lehkém tréninku a chce se co nejdříve zapojit zpátky do hry. Pomaličku se začíná hýbat a i když ho zraněná místa ještě trochu pobolívájí, vše je na dobré cestě.

„Třetí kolo je moje přání, ale uvidíme. Lékaři mi řeknou, zda do toho mohu jít. Může to vyjít, ale také nemusí. Člověk musí být připraven i na druhou variantu,“ mínil Pepa a jedním dechem dodal: „Subjektivně podle mého pocitu to vypadá dobře, na to, čím jsem prošel. Ale uvidíme, jak to bude vypadat při kontaktech. To pro mě bude důležité.“

V rámci tréninku běhá už týden. Žádným způsobem ho, co se týče dýchání, nelimituje ani poraněná plíce. „Když se zahltím při větší zátěži, není to ještě úplně ono. Trošičku mě pobolívá kotník, ale věřím, že brzy bude vše v pořádku,“ popisoval Pepa Dvorník, který ujistil, že při příští projížďce na kole už na hlavě bude mít i helmu.

Přestože s ostatními kluky na soustředění v Háji trénoval třeba přihrávky, stále dojíždí do nemocnice. Na tom se ještě nějakou dobu nic nezmění. „Dojíždím pravidelně do Ostravy do fakultky na rehabilitaci, kde si plním povinnosti, a pak jezdím do Opavy na trénink nebo na běhání,“ vysvětlovala oběť lednové dopravní nehody, ke které došlo ve Vávrovicích.


sdílet