Opavská dvanáctka má za sebou víkend v Praze

16. 3. 2015
Redakce

O P A V A - Mladí fotbalisté našeho výběru U 12 během soboty a neděle zavítali do hlavního města, aby nejprve sehráli turnaj, v němž se utkali s týmy Mladé Boleslavi, Liberce, Teplic, Prostějova, Baníku Ostrava a domácích Bohemians 1905. V neděli je pak čekal duel s žižkovskou Viktorkou.

Během soboty si dvanáctka nejprve poradila s Baníkem hladce 3:0, následně stejným poměrem pro změnu podlehla Bohemians Praha, s Libercem remizovala 3:3, Mladou Boleslav zdolala 3:2, vítězství 2:1 oslavila nad Teplicemi a na závěr přejela 4:1 Prostějov. U tohoto turnaje se nevyhlašovalo pořadí a hrálo se systémem každý s každým v zápasech o délce pětadvaceti minut.

Trenér U 12 Martin Kotala byl velmi spokojen s tím, že jeho svěřenci mohli změřit síly se špičkovými mužstvy, které ve své ligové soutěži nemohou potkat. „Kluci to zvládli a ukázali svou sílu i kvalitu. Proti Bohemians a Liberci, kdy jsme měli toto utkání výborně rozehrané, náš celek doplatil na neproměňování vyložených šancí a nekoncentrovanost. Stálo nás to vítězství, přičemž nakonec z toho byla remíza,“ mínil Martin Kotala a jedním dechem dodal:

„Máme na čem stavět a zároveň si uvědomuji, že máme toho hodně před sebou a kluci ví, že abychom se zlepšovali, tak je potřeba neustále s maximálním úsilím se snažit na každém tréninku a následně v utkáních.“

Výsledky turnaje:
SFC - FC Baník Ostrava 3:0. Branky: Ondra Sprinz 2, Martin Frey.
Bohemians 1905 – SFC 3:0.
SFC - FC Slovan Liberec 3:3. Branky: Jaromír Blažej, Jan Jelen, Philipp Skront.
SFC - FK Mladá Boleslav 3:2. Branky: Jaromír Blažej, Ondra Sprinz, Šimon Henčl.
SFC - FK Teplice 2:1. Branky: Jan Rozsypal, Ondra Sprinz.
SFC - 1. FC Prostějov 4:1. Branky: Jan Rozsypal, Ondra Sprinz, Dalibor Večerka, Tonda Žižka.

Další pražské povinnosti si hráči naší dvanáctky plnili v neděli, kdy se střetli s Viktorií Žižkov. Hrálo se souběžně na dvou hřištích (stejně jako U 12 hraje ligu) na dvakrát třicet minut. Byť hráčům proti Viktorce chyběla síla a energie, na hrací ploše nechali úplně všechno. Po dvanácti minutách se navíc zranil Lukáš Kollek a SFC tak muselo hrát po celých osmačtyřicet minut v početní nevýhodě šesti proti sedmi.

„Toto utkání hodnotím velmi kladně, protože mělo pro tým pozitivní dopad, a to v tom směru, že přes to všechno jsme byli pořád tým, který se neustále snažil,“ mínil Martin Kotala a na závěr ještě přidal několik postřehů: „Jeden hrál za druhého a nebyl tam snad jediný vypuštěný souboj. Na hřišti navíc byla znát vzájemná pomoc. Když některý z kluků prohrál mini osobní souboj, tak ho zastoupil jiný a maximálně se snažil napravit jeho chybu, což mě těší. V tom vidím příjemné zjištění v týmovosti a vnitřní síle. Nikdo z hráčů si navíc ani slovem neřekl nebo si nestěžoval, že jsme hráli v šesti hráčích.“

Před nedělním odjezdem zpět domů do Opavy kluci ještě na vlastní oči odsledovali dramatický zápas Synot ligy mezi Duklou Praha a Viktorií Plzeň.

Viktoria Žižkov - SFC 9:5
Branky SFC: Jan Jelen 2, Lukáš Manderla, Ondra Sprinz, Tonda Žižka.
Sestava SFC U 12, která jela do Prahy: Jaromír Blažej, Martin Frey, Šimon Henčl, Jan Jelen, Lukáš Kollek, Lukáš Manderla, Šimon Makovický, Patrik Péter, Dominik Plodzieň, Tomáš Rataj, Jan Rozsypal, Philipp Skront, Ondra Sprinz, Martin Škrobánek, Dalibor Večerka, Tonda Žižka.
sdílet