Opava jede na Andrův stadion, čeká ji zápas jara

20. 3. 2015
Redakce

O P A V A - Na podzim to na stadionu v Městských sadech byla mezi Slezským FC a Sigmou Olomouc pořádná bitva. Určitě si vzpomenete… Utkání sice skončilo bezbrankovou remízou, ale hrál se fotbal ve vysokém tempu a kvalitě. Naši si vytvořili několik velmi dobrých příležitostí, i když především v druhém poločase měli Hanáci více ze hry. V sobotu od <b>15 hodin</b> to na Andrově stadionu bude něco podobného. Vzájemný duel slibuje minimálně vynikající atmosféru, jelikož se dá očekávat, že z Opavy do Olomouce dorazí početný zástup našich fanoušků.

Zajímavé je už teď srovnání obou zápasů. A to především z pohledu Sigmy. Momentálně vede tabulku Fotbalové národní ligy, ale na podzim zhruba před půl rokem se lopotila na opačném konci výsledkové listiny. Největší favorit na návrat do naší nejvyšší soutěže se pohyboval u dna. Právě duel s Opavou měl být zápasem pravdy. Klubový předseda Josef Lébr dokonce hrozil pokutami a vyhazovy některých hráčů.

Během podzimní části však Fénix nakonec vstal z popela a nadále si jde tvrdě za svým cílem. Začátek jara je toho jasným důkazem. Během zimní přestávky se Olomouci povedl majstrštyk na přestupovém poli, když na kraj obrany přivedla kvalitního obránce Ondřeje Kušníra, který naposledy hrál v Kazachstánu. U nás v minulosti hájil třeba barvy Sparty či Liberce.

Slezané si při rozestavení Sigmy, která spoléhá na jednoho hrotového útočníka, bude muset dávat pozor především na Václava Vašíčka, jenž v jarní části chytil nebývalou střeleckou formu. Na demolici Sokolova v poměru 7:0 se podílel hattrickem, v minulém týdnu důležitou brankou přispěl k vítězství nad jeho bývalým celkem - Znojmem. Sigma vyhrála 2:1 a na Opavu je hodně namlsaná.

Kromě velmi zkušené obrany v čele s Rajnochem se olomoucký celek může spoléhat také na velmi kvalitní záložní formaci, v níž není nouze o nadějné hráče. Jmenujme třeba Housku či Zahradníčka. Po zimní přestávce k nim přibyla také hvězdička v podobě Petra Ševčíka, jenž na podzim válel na hostování v Opavě a stal se jedním z největších objevů druhé ligy.

Do hry ho však zatím nepustila nemoc. Právě ve středové řadě bude mít trochu problém náš tým, jelikož defenzivní štít Habusta právě jako fotbalista na hostování z Olomouce nemůže nastoupit. Trenér Jan Baránek tedy bude muset ukázat na někoho jiného.

Sestava Olomouce z posledního utkání ve Znojmě. Sigma vyhrála 2:1 po gólech Vašíčka a Petra: Reichl – Kušnír, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Navrátil (87. Javůrek), Houska, Cana, Ordoš (76. Zahradníček), Petr (86. Bystroň) – Vašíček. Trenér Leoš Kalvoda.


sdílet