Slezský FC vyjíždí na jih Čech, čeká ho Táborsko

3. 4. 2015
Redakce

O P A V A - Hodně dlouhý výlet před sebou mají fotbalisté našeho áčka. V rámci dalšího kola Fotbalové národní ligy vyráží do Sezimova Ústí, kde se střetnou s Táborskem. Po téměř dvou letech se vrací na hřiště, na němž se prakticky rozhodlo o jejich posledním sestupu do třetí ligy. Na divočinu z jihu Čech nejde jen tak zapomenout.

Mužstvo ještě pod vedením trenéra Davida Vavrušky prohrávalo v zápase o bytí a nebytí už v sedmé minutě o dva góly. Úřadoval zejména Jan Šimák. Po poločase to bylo 4:2, ve druhé půli pak oba týmy přidaly po brance a konečné skóre se zastavilo v poměru 5:3.

Tentokrát Slezané jedou směr Tábora v úplně jiné situaci. Nad sestupovou propastí mají pohodlný náskok čtrnácti bodů a budou v pozici týmu, který může hlavně překvapit. Táborsko totiž dlouhodobě patří k úplné špičce druhé ligy a v posledních letech pravidelně bojovalo o postup do nejvyšší soutěže.

Momentálně se nachází na třetí příčce s jednobodovým mankem na druhý Varnsdorf. Společně s vedoucí Olomoucí a Zlínem jde o jediný tým, který v prvních čtyřech kolech jarní části neprohrál. Jediné dva body ztratil po remíze 2:2 v Karviné.

Naši borci se musí připravit na specifické prostředí, které by bylo hodno spíš třeba divize. Stadion se nachází poblíž lesa za Sezimovým Ústím. Hlavním trenérem ambiciózního Táborska je dnes už legendární záložník Radim Nečas.

Někteří z vás si možná vzpomenou na jeho rekordní přestup z Baníku do Slavie za pětadvacet milionů československých korun. Několik zápasů odehrál také za českou reprezentaci. Pod jeho taktovkou se mužstvu daří.

Slezané si budou muset dát pozor hned na několik hráčů. Ať už jde o zatím osmigólového nejlepšího střelce klubu Miloslava Strnada anebo vynikajícího záložníka Adnana Džafiče, který nebývalým způsobem potrápil Opavu při podzimním domácím zápase.

Dvakrát gólově vystřelil z dálky, takže zabránění mu ve střelbě ze střední a nebo ještě kratší vzdálenosti by se mělo stát jednou z priorit našeho mužstva. Táborsko dokáže výborně kombinovat a jestliže jste seděli v hledišti opavského stadionu na podzim, kdy to při vzájemném duelu skončilo 3:3, jistě dáte za pravdu v tom, že se po delší době hrál v Městských sadech opravdu parádní fotbal, jenž vysoce převyšoval druholigový průměr.

Táborsko by mělo být až na zadáka Kotrbu v plné síle, Opavě bude chybět vykartovaný Tomáš Mrázek. Opavané to na jihu Čech nebudou mít ani za mák jednoduché, ale jak se říká, některé rány se dlouho hojí, a jsou hráči, kteří skoro dva roky starou porážku pocítili na vlastní kůži. O motivaci tedy nouze nebude.

V Sezimově Ústí by se měli vyřídit staré účty a to nejen za osudnou prohru 3:5, ale třeba i podzimní remízu. V onom zápase jsme byli lepší, náš tým měl vyhrát, ale hrubé individuální chyby a nepokrytí Džafiče zkušený a kvalitní tým, který má Táborsko k dispozici, zkrátka nemilosrdně trestal.

Utkání v Sezimově Ústí je na programu v sobotu 4. dubna se začátkem v 16:30.

Na závěr přikládáme táborskou sestavu, která nejtěsnějším možným rozdílem o minulém víkendu zvítězila na půdě předposledního Mostu. Tento duel byl velmi zajímavý a favorit v něm klidně mohl klopýtnout. Severočeši například zahodili penaltu. Jedinou branku vstřelil Presl.

Brankáři Tomovi se tak povedlo vychytat už sedmou nulu v sezoně. Je velká pravděpodobnost, že kouč Nečas nebude na vítěznou sestavu sahat a proti Opavě vyběhne na hřiště stejná jedenáctka.

Sestava Táborska proti Mostu: Toma – Tusjak, Cíferský, Mráz, Sladký – Šiml – Presl (84. Kočí), Javorek, Traoré (90. Hric), Džafič –Strnad (69. Musiol)


sdílet