Do Opavy míří Žižkov, který má formu

10. 4. 2015
Redakce

O P A V A - Opavští fotbalisté se v jarní části představili na domácím trávníku zatím dvakrát, jak Třinec, tak Vlašim porazili. V sobotu do Městských sadů zavítá Viktoria Žižkov. Tým, který má formu, stejně jako Opava v posledních čtyřech zápasech bodoval. Diváky tak čeká bezesporu zajímavá podívaná.

Ve víkendových duelech Opava brala bod za remízu 2:2 v Sezimově Ústí proti Táborsku. Žižkov byl ještě úspěšnější, když na domácím trávníku zdolal frýdecké Valcíře 2:0.

„Během prvních dvaceti minut jsme na ně vlítli a vytvořili si několik tutovek. Musíme si však zapamatovat, že potom jsme trochu polevili a to by se jindy nemuselo vyplatit. Jistota přišla hned po pauze v podobě druhé branky a do konce utkání to chtělo přidat ještě něco navíc. Měli jsme míč pod kontrolou a soupeř zalezl na svou polovinu. Když už něco bylo, tak jsme si to dokázali vzadu pohlídat. Teď si budeme jen přát, aby nám to vydrželo i do Opavy,“ řekl pro klubový web obránce Žižkova Ondřej Karafiát.

V aktuální tabulce patří Viktorce s šestatřiceti body pátá příčka se čtyřbodovou ztrátou na druhý Zlín. Pražané tak budou v sobotu mírnými favority. První vzájemný duel skončil osmadvacátého září vítězstvím domácího Žižkova 2:0. Pražany poslal do vedení po přísné penaltě Folprecht, na 2:0 pečetil deset minut před koncem Súkenník.

Když se podíváme na hráče, se kterými trenér Jindřich Trpišovský pracuje, je v žižkovské kabině vidět sparťanská stopa. Hned několik jich letenským klubem prošlo, ať už se jedná o nováčky Ondřeje Karafiáta, Rudolfa Reitra, Davida Hovorku nebo Martina Haška. Největší hvězdou je Zdeněk Folprecht, záložník s devatenácti ligovými starty na kontě, původem, jak jinak, než ze Sparty.

Střílení branek má v popisu práce Radek Voltr, který v minulosti oblékal dres Hradce Králové, a také Josef Marek, jenž v zimní přestávce přestoupil z pražské Dukly. Opomenout nelze ani slovenského záložníka Igora Súkenníka, jenž v Česku oblékal dres Třince, a také zkušeného středopolaře Miroslava Podrazkého, bývalého hráče Příbrami, Čáslavi a Sokolova.

Brankářskou jedničkou je momentálně Tomáš Holý. Do základní sestavy Žižkova patří také dva fotbalisté, kteří v minulosti na sebe výrazně upozornili v dresu Hlučína, a to obránci Patrik Dressler s Lukášem Bartošákem. „Nebude to lehké utkání, ale my musíme doma vyhrávat. Věřím, že zápas zvládneme, myslím si, že diváci se mohou těšit na dobrý fotbal,“ řekl před sobotním duelem opavský útočník Nemanja Kuzmanovič.

Sobotní utkání startuje v 18 hodin.


sdílet