Áčko chce v Pardubicích odčinit podzimní debakl

16. 4. 2015
Redakce

OPAVA - Fotbalisté Slezského FC v sobotu ráno vyjedou do Pardubic. V dalším kole Fotbalové národní ligy budou mít zrovna tomuto soupeři co vracet. Podzimní vysoká prohra 0:5 opavského fanouška straší snad ještě teď. <b>Sobotní klání má výkop v 10.15.</b>

Takový zmar v podání našich borců v této sezoně k vidění ještě nebyl. Na stadionu v Městských sadech bylo se Slezany zle už od druhé minuty, kdy se trefil Kudrna. Následně si dal vlastence David Mikula a do přestávky SFC inkasoval ještě jednou. Východočeši byli pod vedením tehdejšího trenéra Martina Haška skvěle takticky připraveni. Upřednostňovali vysoký presing ve více hráčích a náš tým prakticky do ničeho nepustili. Zní to zvláštně, ale svěřenci trenéra Jana Baránka se snad kromě jedné Mikulovy šance nezmohli vůbec na nic. Výkon lze bez jakýchkoliv příkras hodnotit adjektivem katastrofální. A nutno říct, že pětigólový příděl byl ještě milosrdný.

Pětibranková kláda z podzimu musí být pro fotbalisty Slezského FC dostatečnou motivací k tomu, aby do odčinění této ostudy vložili veškeré úsilí. Proti nim se postaví prakticky stejný tým s tím rozdílem, že trenéra Martina Haška v této pozici vystřídal Jaroslav Míchal. V klubu už není ani Haškův syn, který se rovněž jmenuje Martin. Pardubickou soupisku ozvláštnil především příchod Jihokorejce Daewona Kima, jenž se stal platným členem základní jedenáctky. Zajímavostí a zároveň vztyčeným ukazováčkem pro Opavu je fakt, že věkový průměr Pardubic je velice nízký. Nejstaršímu Janu Jeřábkovi je třicet, následuje o rok mladší David Přibyl a potom jsou ročníky 1987 a mladší. Právě dravé mládí na Slezský FC platilo. Východočeský celek by měl být v plné palbě, nikdo nebude stát kvůli kartám. Určitě bude chtít využít domácího prostředí, v němž se mu během jarní části velmi daří. Padli zde silní soupeři, mezi něž se řadí Karviná nebo Znojmo. V minulém kole si Pardubičtí odvezli cenný bod ze Sokolova.

Opava si nijak zvlášť nebude muset dávat pozor na nějakého konkrétního pardubického střelce. Tak jako my máme výborně střílejícího Nemanju Kuzmanoviče, střelecká síla Pardubic je rozprostřena hned mezi několik fotbalistů. Nejvíce gólů nasázel Michal Petráň s Radimem Fikejzem. Oba si připsali po třech brankách a je dost pravděpodobné, že se vedle sebe postaví v útoku také proti Opavě. Alespoň v Sokolově tomu tak bylo. Na domácím trávníku bude chtít trenér Míchal nejspíš vsadit na hru se dvěma útočníky. Do karet mu hraje i skutečnost, že Petráň s Fikejzem se proti SFC prosadili také v podzimním zápase, byť druhý jmenovaný naskakoval do zápasu z lavičky až ve třiaosmdesáté minutě.

Na závěr je nutno naše fanoušky varovat před zvýšenými bezpečnostními opatřeními. Článek, jenž se před nedávnem objevil na stránkách pardubického fotbalového klubu, upozorňuje na to, že pořadatelé budou při kontrolách velmi důslední a obezřetní. A to zejména co se pyrotechniky týče. Východočeši věří, že i vzhledem k početné opavské fanouškovské základně by v sobotu dopoledne mohla na místní stadion dorazit největší návštěva sezony. Doufáme, že se to i s přičiněním našich příznivců také podaří. Jestliže Opava předvede výkon jako během prvního poločasu minulého zápasu se Žižkovem, určitě by z toho mohl kápnout i nějaký ten bod, ne-li rovnou tři. Tak uvidíme.

Na závěr ještě připojujeme pardubickou sestavu z uplynulého kola, v němž východočeský celek remizoval v Sokolově 1:1:

Frydrych - Pospíšil, Bederka, Kopřiva, V. Kakrda – Kim (80. Záviška), Kudrna, Jeřábek, Fusek - Petráň (72. Vencl), Fikejz (59. Fousek).


sdílet