Nedělní rozlučka a exhibice? Dorazí frýdečtí Valcíři

30. 5. 2015
Redakce

O P A V A - Kruh letošního ročníku Fotbalové národní ligy se uzavírá. Máme před sebou poslední zápas sezony. V Městských sadech se představí Frýdek-Místek. Ve Stovkách se nám podařilo v úvodním kole zvítězit nad Valcíři 3:2, všichni v Opavě pevně věří, že i rozlučka bude mít tříbodový punc.

Valcíři vedeni bývalým kapitánem a velkou oporou Kaučuku Opava Karlem Orlem neprožívají zrovna idylické jaro. Naposledy Frýdek nestačil v derby na Třinec a prohrál 1:2.

„Byl to takový klasický zápas s Třincem. Hosté hráli přesně to, co jsme od nich očekávali. Oni jsou bojovní, v čemž jsme se jim bohužel nevyrovnali. Doplácíme teď na šíři našeho kádru, kdy nám citelně chyběli tři vykartovaní hráči. Zápas jsme odehráli prakticky v jedenácti, v závěru pak síly chyběly. I přesto jsme mohli ještě remizovat, ale hostům pomohla tyč,“ řekl po derby zklamaně kouč Frýdku Karel Orel.

Při pohledu na tabulku si jak Opava, tak ani Frýdek své pozice v případě vítězství nevylepší. „Hrajeme doma, je to náš poslední zápas sezony, chceme ho vyhrát, nic jiného nás ani zajímat nemůže,“ říká opavský útočník Tomáš Mrázek.

Pojďme se nyní podívat na krátkou návštěvu do frýdecké kabiny. Branku mají pod palcem Ondřej Prepsl a také slovenský gólman Matěj Mihálek, který fotbalově vyrostl v Žilině. V obraně nastupuje oldřišovský rodák, který prošel Opavou, Jan Žídek, místní ikona Michal Švrček a také zkušený Petr Literák, které doplňuje rodák ze Sarajeva Adi Mehremič, který už má za sebou angažmá i ve slovenském Ružomberoku. Patnáct startů nasbíral tento fotbalista i v litevské nejvyšší soutěži.

Když budeme putovat soupiskou dál, zaujme technicky dobře vybavený záložník Babatounde Bello. Pětadvacetiletý nigerijský technik zamířil na sever Moravy z Jihlavy, nejvíce ale na sebe upozornil v dresu Žiliny, s kterou si zahrál i Ligu mistrů. Ze Slovenska dorazil na Lipinu i dvaadvacetiletý Lukáš Ďuriška, který prošel Trenčínem, ale hrál i v Holandsku a také na Maltě.

Střílet góly má v popisu práce Martin Matůš. Tento ostřílený útočník má pestrý fotbalový životopis. Má za sebou štace v Polsku a na Slovensku, hrával například za Žilinu, Banskou Bystricu, Dunajskou Stredu nebo také v Podbeskidzie Bielsko-Biała či Metal Skałka Żabnica.

Jasné je, že do nedělního derby, které startuje v 17 hodin, nenastoupí ani jeden tým v kompletním složení. Opavě budou například chybět Zdeněk Pospěch, David Mikula nebo Nemanja Kuzmanovič.

V 15 hodin velká exhibice! Kaučuk Opava vs. VP Frýdek-Místek

Dvě hodiny před výkopem druholigového derby vypukne exhibiční zápas mezi opavským Kaučukem a Frýdkem-Místkem. Na trávník vyběhnou opavské klubové legendy jako Jiří Bartl, Ivo Farský, Roman Hendrych, Jaroslav Kolínek, Aleš Rozsypal a spousta dalších.

Hlavním koučem bude Petr Žemlík, jeho asistenty budou Jiří Berousek a Jaroslav Pindor. Masérem bude Radek Havala a doktorem bude Verner Borunský. Pozici technického ředitele bude zastávat Oldřich Jakubek, role týmového manažera se ujme Ivan Bartošík. Post ředitele Kaučuku obsadí in memoriam Alois Sommer, který zemřel před sedmi lety, a před startem exhibice se za něj bude držet minuta ticha.

Také Valcíři budou mít k dispozici mužstvo složené z tehdejších hráčů. Organizátorům se podařilo domluvit také tehdejšího rozhodčího vzájemného utkání Ladislava Čičmance, ale zdravotní stav mu nedovolí duel řídit. „Zápas bohužel neodpíská, za celý klub mu přejeme brzké uzdravení,“ řekl technický ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan.

Utkání bude řídit Jaroslav Kubíček a na čarách mu budou asistovat Jiří Šalata a Miroslav Záloha. Delegátem utkání hraného na 2x25 minut bude Miroslav Ozaniak. V poločase utkání FNL budou aktérům postupu předány upomínkové předměty. V tu dobu dojde také na losování výherců soutěže, kterou SFC Opava vyhlásil společně s Opavským a Hlučínským deníkem. Vítězové rovněž obdrží upomínkové předměty k dvacátému výročí postupu.

Lístek na druholigový zápas v sobě zahrnuje také vstup na odpolední exhibici, kterou bude přímým přenosem vysílat internetová televize TVCOM.cz.

Pokyny pro hostující fanoušky

Frýdecko-místečtí fanoušci, kteří se chystají na nedělní derby, budou mít vyhrazen svůj sektor, ve kterém najdou i stánek s občerstvením. K parkování, prosím, využijte prostory u restaurace Na Střelnici, popřípadě můžete parkovat na parkovišti u víceúčelové haly (v blízkosti koupaliště).


sdílet