Přípravný meziblok byl zakončen hokejem

14. 12. 2012
Redakce

Hráči Slezského FC Opava si zahráli hokej na stadionu v Krnově.

Poslední den dvoutýdenního tréninkového bloku strávili hráči SFC na ledě v krnovské Krystal Aréně. Opavští fotbalisté nazuli brusle a oblékli hokejovou výstroj, aby si zahráli hokejový zápas, kterým si pravidelně zpestřují zimní období.

Trenéři hráčům během mezibloku kromě fotbalových tréninků naordinovali mimofotbalové aktivity, fotbalisté v rámci přípravy chodili na spinning a zahráli si například florbal a badminton.

David Vavruška k této fázi přípravy řekl: "Jsem toho názoru, že pokud se chce fotbalista udržovat v kondici, musí něco dělat. Pět neděl dovolené je nesmysl, proto jsme udělali tento dvoutýdenní blok v prosinci."

Před odchodem na dovolenou hráče čekal poslední doplňkový sport na zimním stadionu v Krnově, kde měli šanci předvést své hokejové umění. Na fotbalisty na ledě se přijelo podívat také několik fanoušků Slezského FC.

Zimní příprava na jarní část sezony začíná 3. ledna. David Vavruška naznačil, že hráče čeká tvrdá práce. Trenéra mrzely absence během mezibloku, a tak svým svěřencům vyslal varovnou zprávu.

"Až začneme v lednu trénovat, tak potřebuji mít odolné hráče, kteří tu přípravu zvládnou. Jakmile hráč nemá devadesát procent přípravy odtrénováno, tak ať za mnou potom v dubnu nebo květnu nechodí, že nehraje," dodal hlavní trenér Slezského FC Opava.


sdílet