Hodnocení jednotlivých kategorií U-12 až po přípravky

2. 7. 2015
Redakce

O P A V A - Sezona 2014/2015 už za sebou zavřel dveře a v našem malém seriálu je čas posunout se k hodnocení dalších mládežnických celků. Tentokrát začneme u výběru U-12 a pokračujme dalšími věkově mladšími kategoriemi.

Každých čtrnáct dní se schází klubová rada tvořena Aloisem Grussmannem (generální ředitel klubu), Radkem Hlaváčem (vedoucí SCM, trenér U-16), Aloisem Skácelem (koordinátor mládeže, trenér U-19), Radovanem Morongem (vedoucí SpSM, trenér U-14), Lukášem Černínem (trenér U-17) a Janem Hruškou mladším (vedoucí kategorie přípravek U-6 až U-11).

Na tato setkání navazují schůzky všech mládežnických trenérů klubu. Konzultují se zde hodnocení jednotlivých kategorií, zpracovaná metodika a nové trendy v tréninkovém procesu mládeže týkající se fotbalového růstu, mentální výchovy, prospěchu a chování hráčů ve školách.

V tomto kontextu během následujících dní postupně uveřejníme výsledky a hodnocení jednotlivých kategorií v uplynulém ročníku. Nyní se zaměřme na kategorie U-12 a další mladší výběry.

Slezský FC Opava U-12, Sportovní středisko mládeže skupina Sever do 12 let, konečné 5. místo, 61 bodů (20 výher, 1 remíza, 7 proher, skóre: 396:144)

Uplynulá sezona se z pohledu kategorií U-12 a také U-13 dá jednoznačně hodnotit pozitivně. Týmové výkony měly v průběhu celé soutěže svou kvalitu. Trenéři neustále kladli důraz na zlepšování jednotlivců v herních činnostech. Je skvělé, že se vše dařilo přenášet také do herního projevu v mistrovských zápasech.

Soupeře se vždy povedlo dostat pod tlak a s tím přicházely i šance, které ovšem ne pokaždé vyústily ve vstřelením branky. Mužstvo tedy dál musí pracovat na zlepšování finální fáze a proměňování stoprocentních příležitostí. Tým má dobré základy v podobě jeho složení.

Srovnání se špičkou soutěže nedopadlo vůbec špatně. Kluci odehráli kvalitní zápasy, v nichž se dostávali do šancí. Jejich zahazování ale Opavu někdy stálo vítězství. I tak mají opavští mladíci na kontě několik cenných skalpů. Jako jediní v ročníku například dokázali porazit Sigmu Olomouc na jejím hřišti.

V konfrontaci s jinými mužstvy jsme zdolali týmy Slovácka, Teplic, Mladé Boleslavi, Žiliny, Slovanu Bratislava, Prostějova, Dukly Praha, Gliwic atd. Všechny tyto mužstva se přitom řadí ke špičce ve svých ligách. K nejlepším hráčům Slezského FC patřili následující hráči: Rozsypal, Blažej, Večerka, Rataj, Sprinz a Jelen.

Seznam hráčů žáci U-12 k 30. červnu 2015
Jaromír Blažej, Tomáš Bubík, Martin Frey, Dominik Grajciar, Denis Hais, Šimon Henčl, Jan Jelen, Tomáš Kocourek, Lukáš Kollek, David Kosmál, Michal Kosmál, Radim Kovář, Denis Kramář, Šimon Makovický, Lukáš Mandrla, Patrik Pétr, Dominik Plodzieň, Vojtěch Radoš, Tomáš Rataj, Jan Rozsypal, Phillipp Skront, Ondřej Sprinz, Martin Škrobánek, Dalibor Večerka, Antonín Žižka.
Realizační tým
Trenér: Martin Kotala
Asistent trenéra: Marcel Klajmon

Přípravky

Výchova kategorie přípravek také v uplynulé sezoně probíhala dle klubové koncepce. Náplň jednotlivých tréninků byla zaměřena tak, aby se u mladých hráčů prohloubil zájem o sport a nastal rozvoj všeobecné pohybové přípravy.

Dodejme, že starší kategorie sice hrají v rámci FAČR, ale výsledky nejsou nikde evidovány. Zmínit ovšem musíme vystoupení přípravek Slezského FC na sérii turnajů s názvem Ondrášovka Cup. Vše proběhlo během května a června. Tyto akce jsou veřejností vnímány jako mistrovství České republiky. Setkávají se zde totiž nejlepší mužstva z celé ČR.

Pokud sečteme výsledky opavských mužstev U-8, U-9, U-10 a U-11, je z toho celkově dvanácté místo pro naděje Slezského FC. Opaváci vždy museli bojovat v tvrdé konkurenci dalších sedmadvaceti týmů.

Právě díky dvanácté příčce se Opaváci kvalifikovali také do následujícího ročníku Ondrášovka Cupu. Z klubů, jejichž áčka dospělých hrají Fotbalovou národní ligu, dopadly lépe pouze Pardubice, které v součtu čtyř turnajů skončily osmé.

Výčet jednotlivých kategorií přípravek

Starší přípravka U-11 (ročník narození 2004, Mladší žáci „C“) Seznam hráčů žáci U-11 k 30. červnu 2015, počet hráčů v kádru: 22
Adam Baďura, Ladislav Daniš, Robin Hendrych, Filip Chládek, Gregor Janjuš, Petr Katschmarz, Adam Kavan, Matěj Krömer, Mikuláš Kubný, Jan Orság, Šimon Pastyřík, Sebastian Pejša, Vojtěch Petzuch, Matyáš Poštulka, Alan Sotorník, Matyáš Thimel, František Urbiš, Martin Vajda, Filip Vala, Tadeáš Věntus, Jeroným Vltavský, Nikola Zavadil.
Realizační tým
Vedoucí přípravek a trenér: Mgr. Jan Hruška - vedoucí trenér přípravek, licence Profi mládež UEFA A
Asistent trenéra: Petr Souček, licence UEFA B

Starší přípravka U-10 (r. n. 2005, Mladší žáci „D“) Seznam hráčů žáci U-10 k 30. červnu 2015, počet hráčů v kádru: 22
Matyáš Drastík, Martin Grulich, Tomáš Nováček, Albert Vlašánek, Adam Sedláček, Filip Kokeš, Patrik Wehowský, Robin Matýsek, André Bek, Lukáš Buršík, Daniel Sukdol, Jan Ulrich, Richard Kovárník, Pavel Šrek, Martin Blažej, Matyáš Piernik, Alexandr Rychlý, Petr Žídek, Daniel Sosna, Roman Marek, Adam Cileček, Lukáš Lazecký.
Realizační tým
Trenér: Petr Kubalák
Asistenti trenéra: Lumír Sedláček, David Mikula

Mladší přípravka U-9 (r. n. 2006)
Seznam hráčů žáci U-9 k 30. červnu 2015, počet hráčů v kádru: 20
Tobias Breksa, Adam Celta, Přemysl Dubový, Filip Endrych, Tomáš Hejhal, Vít Hendrych, Kryštof Hendrych, Vojtěch Hranoš, Patrik Jaroš, Matěj Kostřica, René Kožík, Daniel Kubát, Michal Kučera, Vojtěch Neuwirth, Tobiáš Souček, Jonáš Swiech, Šimon Tomíček, Michael Vladař, Tobiáš Winkler, Alex Zacpal.
Realizační tým
Hlavní trenér: Mgr. David Sedlář, licence UEFA A
Asistent trenéra: Bc. Ondřej Sikora, licence UEFA C

Mladší přípravka U-8 (r. n. 2007)
Seznam hráčů žáci U-8 k 30. červnu 2015, počet hráčů v kádru: 18
Miroslav Andrle, William Petr Baklik, Bořek Binar, David Binar, Patrik Brigula, Tomáš Černín, Jonáš Gebauer, Tomáš Haloda, Štěpán Jiskra, Alex Klimeš, Petr Kutálek, Dominik Maitner, Jakub Martinák, Jakub Pavlíček, Jakub Prohászka, Richard Varyš, Vojtěch Axmann, Josef Ulrich.
Realizační tým
Trenér: David Matýsek, licence UEFA C
Asistent trenéra: Marek Fuss, licence UEFA C

Předpřípravka U-7/U-6 a mladší (r. n. 2008 a mladší), počet hráčů v kádru: 51
Seznam hráčů žáci r. n. 2008 k 30. červnu 2015, počet hráčů: 27
Lukáš Altman, Ondřej Čapek, Tomáš Demel, Filip Dudis, Sebastian Dvořák, Adam Fuchsig, Petr Gawlowski, Jan Haloda, Daniel Hrbáč, Erik Jelenek, Jan Kanion, Matyáš Kavan, Jakub Kirschner, Jiří Lazar, Antonín Martikán, Martin Maschke, Matěj Matýsek, Nikolas Nevřela, Samuel Němčík, Matouš Polák, Dominik Rejthárek, Adam Seeman, Jakub Schuster, Mathias Skoumal, Jáchym Šejda, Jiří Jakub Urbanec, Jonáš Vincker.

Seznam hráčů žáci r. n. 2009 k 30. červnu 2015, počet hráčů: 20
Michal Binder, Tomáš Božek, Viktor Bureš, Vít Gola, Tadeáš Greš, Kryštof Bayer, Matěj Hendrych, Martin Hulva, Tomáš Chovanec, Jakub Juřík, Šimon Klapuch, Jáchym Klimeš, Oliver Kovář, Ondřej Krusberský, Adam Matýsek, Šimon Miškev, Tadeáš Mužík, Daniel Němec, Jannis Theodoru, Marek Zavadil.

Seznam hráčů žáci r. n. 2010 k 30. červnu 2015, počet hráčů: 4
Tadeáš olík, Robin Kovárník, Kryštof Kaděra, Dominik Votánek.
Realizační tým
Hlavní trenér: Martin Kavan, licence UEFA C
Asistenti trenéra: Bc. Ondřej Sikora, licence UEFA C, Pavel Hartmann, licence UEFA C, Emil Adamczyk, licence UEFA C
sdílet