První kolo poháru je tady. Áčko jede do Šumperku

25. 7. 2015
Redakce

O P A V A - Letní přípravné zápasy, na jejichž výsledku v uvozovkách tolik nezáleží, jsou minulostí. Nyní čeká naše áčko první velká zkouška. V neděli odpoledne se představí na hřišti divizního nováčka ze Šumperku. Zápas začíná v 17 hodin.

Není třeba dlouho diskutovat o tom, že Opava je v tomto utkání prvního kola Poháru FAČR jasným favoritem. Šumperský celek se momentálně připravuje na první sezonu v divizi, kam nakonec postoupil z druhého místa olomouckého krajského přeboru.

Domácí jsou na nás velmi natěšeni. Na oficiálních internetových stránkách klubu se o víkendovém pohárovém utkání hovoří jako o fotbalovém svátku. I proto je třeba se na soupeře důsledně připravit a neponechat nic náhodě. Svěřenci trenéra Zdeňka Strouhala dobře ví, že nemají co ztratit a pokusí se překvapit.

V základní sestavě by se mělo objevit jméno, které je Opavě velmi dobře známo. Jedná se o útočníka Gianpaola Pezzottiho, jenž je v Šumperku na hostování a v minulé sezoně ve třetí lize oblékal dres opavského béčka.

„Myslím si, že půjde o velmi zajímavé utkání. Domácí se proti nám určitě budou chtít vytáhnout. Hráče budu nabádat k tomu, aby je nepodcenili,“ upozorňoval trenér Slezského FC Jan Baránek, který proti šumperskému mužstvu chce vytasit všechny své trumfy: „Nemám v plánu nikoho šetřit. Nastoupíme v nejsilnější možné sestavě.“


sdílet