Devatenáctka generálku zvládla

25. 7. 2015
Redakce

BYSTŘICE p. H. – Opavská devatenáctka příští sobotu domácím zápasem s Libercem vstoupí do nového ročníku naší nejvyšší soutěže staršího dorostu a dnes absolvovala úspěšnou generálku v Bystřici pod Hostýnem. Na hřišti účastníka krajského přeboru zvítězila 2:0.

Hosté se ujali vedení už ve dvanácté minutě. Keller dal balon do kraje Večerkovi, který vzápětí vyslal do vápna přesný centr, na nějž si seběhl Adamovský a otevřel skóre.

Na rozdíl dvou branek Slezský FC zvýšil čtyři minuty po půlhodině hry. Rychlý našel Večerka, jenž se poté dokázal prosadit přes dva protihráče a zdvojnásobil opavské vedení. Další branku už zápas nenabídl.

„Původně jsme měli hrát s třineckou devatenáctkou. Třinec se nám však kvůli nemoci omluvil a my na poslední chvíli museli shánět náhradního soupeře. Jsem rád, že se nám povedlo domluvit s Bystřicí pod Hostýnem,“ ujasňoval kouč devatenáctky Alois Skácel a jedním dechem dodal: „Vítězství si před prvním mistrovským utkáním s Libercem vážíme, ale výkon optimální nebyl.“

Bystřice p. H. – SFC Opava U-19 0:2 (0:2)
Branky: 12. Adamovský, 34. Večerek.
Sestava Opavy: Muczka (60. Kubný) – Vitoul, Dluhoš, M. Hellebrand, Tesařík, Šafrán, Hájek, Kolísek, Keller, Kuzník, Rychlý, Berger, Tomaško, Vrána, Adamovský, Klembara, Večerek, Mako, Barteska. Trenér: Alois Skácel.
sdílet