Předsezónní tisková konference je za námi

28. 7. 2015
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

O P A V A - V zasedací místnosti stadionu v Městských sadech se uskutečnila tisková konference Slezského FC před startem blížící se sezony Fotbalové národní ligy 2015/2016. Zástupcům médií byli k dispozici předseda představenstva <b>Marek Hájek</b>, místopředseda představenstva <b>Michal Kokošek</b>, generální manažer <b>Alois Grussmann</b> a trenér A-mužstva <b>Jan Baránek</b>.

Na úvod tiskovky přišla řeč na změny v kádru Slezského FC. Mezi příchody lze počítat brankáře Kryštofa Lasáka a obránce Lukáše Češka z dorostu. Z hostování v Sigmě se vrací Dominik Fišer a ze Zábřehu Jakub Swiech. V Opavě naopak končí Jakub Habusta s Martinem Vojtěškem, kterým skončilo hostování. Do rezervy byl přeřazen útočník Adam Kušner, na hostování do Mladé Boleslavi byl poslán gólman Lukáš Godula a do Hlučína další brankář David Hampel.

„Naše zdroje především co se týče akvizic, jsou omezené a ty, které byly pro přestupy vyčleněny, jsme použili na plnění spoluinvestic do multifunkčního stánku nedaleko hlavního stadionu. Ani jsme však neměli potřebu nakupovat nové hráče,“ řekl předseda představenstva Slezského FC Marek Hájek.

„Všichni hráči na naší soupisce jsou až na Petra Vaška kmenovými fotbalisty Slezského FC. Čelůstka podepsal smlouvu na dva roky s opcí. Na přestup z Brna je u nás už i Josef Dvorník,“ připomněl generální manažer Alois Grussmann.

Žídek? Možná si zahraje už v sobotu. Simerský s otazníkem

Fanoušky zřejmě nejvíce zajímá, jak dopadnou vleklá jednání Opavy s Frýdkem-Místkem v souvislosti s příchodem obránce Jana Žídka. „Jsme v intenzivním jednání s Frýdkem-Místkem, který má problém s přechodem z občanského sdružení na akciovku. Nevnímám to jako účelovou blokaci ze strany Frýdku-Místku. Situaci stále konzultujeme. Když se nám v nejbližší době podaří podepsat dokumenty související s přestupem, do soboty jej na FAČR zvládnou zaregistrovat, aby Žídek už mohl hrát,“ řekl Marek Hájek.

„Pokud se nepodaří technicky vyřešit přestup Jana Žídka, chceme přivést Simerského, který má vztah k Moravě. Koukáme na tři roky dopředu, do budoucna. I kdyby však Žídek dopadl dobře, minimálně na hostování Simerského s Jabloncem se domluvíme,“ dodal předseda představenstva SFC.

Ke zkoušenému obránci, který naposledy působil ve Vlašimi, se vyjádřil také Alois Grussmann. „Dali jsme se časový limit do středy, abychom se domluvili s hráčem a Jabloncem. Rádi bychom se domluvili na hostování do konce letošního roku. Chceme se rozhodnout do dvou dní,“ uvedl generální manažer opavského klubu.

Cíle Slezského FC? Umírněné. Postup do ligy je otázka financí

„Náš hlavní a dlouhodobý cíl je postoupit do první ligy. Nejvyšší soutěž je jen otázka financí, ničeho jiného. V tuto chvíli pracujeme na tom, aby byl tým lepší a lepší. Jsme přesvědčeni, že jsme silnější než loni, i když personálních změn v kádru není tolik. Strategicky se chceme dívat na vyšší příčky v tabulce,“ ujistil Marek Hájek.

„Na druhou stranu spadly silné celky Hradce a Českých Budějovic. Říkat si, že budeme do trojky, je zbožné přání všech, ale pokud skončíme do pátého, šestého místa, budeme velmi spokojeni,“ dodal.

Vedení klubu plánuje ve slezské metropoli také zvýšit zájem diváků o fotbal. „Budeme řešit novou reklamní a marketingovou strategii, kterou chceme nasadit. Efekt zvýšení zájmu diváků o fotbal vidím spíš na jaro. Co se týče permanentek, je jich prodáno víceméně stejně jako každý rok,“ uzavřel předseda představenstva Slezského FC Marek Hájek.

Kádr A-mužstva pro podzimní část sezony:

Brankáři: Kryštof Lasák, Josef Květon, Petr Vašek
Obránci: Tomáš Čelůstka, Lukáš Češek, Josef Dvorník, Luboš Horka, Matěj Hrabina, David Mikula, Zdeněk Pospěch, Jakub Swiech
Záložníci: Dominik Fišer, Radim Grussmann, Jakub Janetzký, Václav Jurečka, Tomáš Jursa, František Metelka, Jan Schaffartzik, Jan Svatonský
Útočníci: Nemanja Kuzmanovič, Tomáš Machálek, Tomáš Mrázek.

Realizační tým

Hlavní trenér: Jan Baránek
Asistent trenéra: Ludevít Grmela
Trenér brankářů: Vilém Axmann
Vedoucí mužstva: Jaroslav Rovňan
Masér: Tomáš Andrés.
sdílet