Opava hostí v Městských sadech Vlašim. Jednoduché to mít nebude

14. 8. 2015
Redakce

O P A V A - V krásném prostředí stadionu v Městských sadech se dnes představí Vlašim, celek vedený respektovaným a zkušeným koučem Vlastimilem Petrželou. Blaničtí rytíři překvapili remízou s favorizovanými Českými Budějovicemi, v následujícím kole prohráli na hřišti nováčka z Vyšehradu 1:2. Zápas má úvodní výkop naplánován na <b>sobotu 15. srpna 2015 od 18 hodin</b>.

„Nevím, co bych k zápasu řekl,“ kroutil nevěřícně hlavou Vlastimil Petržela, jehož svěřenci byli opticky lepším týmem především ve druhém poločase, ale na body to stejně nestačilo. „Měli jsme zápas fotbalově pod kontrolou, ale stejně jsme prohráli,“ hlesl dále zkušený lodivod. „Soupeř nás potrestal po dvou nakopnutých míčích od jejich vápna a naši stopeři to nezvládli,“ zlobil se trenér po zápase.

Vlašim po remízovém prvním poločase měla několik šancí, ale chyběla lepší finální fáze. Domácí se urputnou bojovností snažili Vlašim k ničemu nepouštět. „Domácí vyhráli i díky neskutečné bojovnosti, která byla až za hranicí. S takovým způsobem hry jsem se ještě nikdy nesetkal. I tak jsme ale měli utkání zvládnout," uzavřel hodnocení zápasu Vlastimil Petržela.

A jak vypadá tým bývalého trenéra Petrohradu? Brankářský post má pod palcem bývalý gólman Bánské Bystrice Viktor Budínský, jeho parťákem je devatenáctiletý Vojtěch Vorel. V defenzivě patří mezi nejzkušenější hráče Jakub Štochl, osmadvacetiletý zadák, který má na svém kontě 128 ligových startů a tři vstřelené góly. Prošel Jabloncem, Příbramí a Klokany z Vršovic. Zkušenostmi oplývá i Jiří Petrů, který má za sebou i působení v pražské Spartě. Z Letné dorazil do Graffinu také dvaadvacetiletý obránce Petr Breda.

Dalšího sparťana, a to dvacetiletého záložníka Jakuba Nečase najdeme v záloze, řadou zkušeností disponuje dvaatřicetiletý Lukáš Veber, který v klubu působí již osm let. Stejně tak Ondřej Průcha, jenž také kopal za Příbram. Ze Sparty pak u trenéra Petržely hostuje dvacetiletý Rudolf Reiter, z Jablonce Petr Hronek.

V útoku lze postřehnout kmenového hráče Sparty Martina Haška nebo daleko zkušenějšího Tomáše Matějku. „Vlašim je nevyzpytatelný tým. Remizovali s Budějovicemi, prohráli na Vyšehradě. My musíme podat poctivý výkon, jedině tak můžeme uspět. Věřím, že se nám to podaří,“ řekl Tomáš Čelůstka, který v minulosti právě ve Vlašimi působil.

Sobotní utkání startuje v Městských sadech od 18 hodin, a pokud jej nenavštívíte osobně, můžete jeho průběh sledovat v textové on-line reportáži.


sdílet