Slezský FC jede do Prahy. Na Žižkově se utká s Vyšehradem

21. 8. 2015
Redakce

O P A V A - Začátek nové sezony Fotbalové národní ligy našemu áčku vyšel téměř na výbornou. Po třech kolech má na kontě sedm bodů a nebýt smolného závěru na Střeleckém ostrově, mohl být bodový zisk nejvyšší možný. V <b>neděli 23. srpna</b> se od <b>10:15</b> představí svěřenci trenéra Jana Baránka na Žižkově, kde se střetnou s nováčkem FNL Slavojem Vyšehrad.

Pražané se letos poprvé ve stoosmileté historii objevují v profesionální soutěži. Do druhé ligy se dostali poté, co se vítězné mužstvo ČFL Bohemians Praha vzdalo možnosti postupu a nakonec vzalo zavděk pražským přeborem. Do nového ročníku vstoupil Vyšehrad s notně obměněným kádrem.

Šemíci mají k dispozici hned jedenáct nových hráčů a dva do áčka přeřadili z dorostu. K nejvýznamnějším posilám patří bratrská dvojice Lukáše a Tomáše Krbečků. Nesmíme opomínat ani trio z žižkovské Viktorky – Miroslava Podrazkého, Františka Myslivečka anebo Tadeáše Madeje.

Mimochodem, když už jsme u Žižkova, je potřeba říct, že Slavoj své domácí zápasy hraje na hřišti Viktorie, která tento tradiční fotbalový stánek vzhledem k finančním problémům klubu musela opustit. Vyšehradští tedy vyměnili hřiště v Krči za Žižkov a ponechali si také dopolední výkop nedělních utkání.

Nyní zpět k posilám. V útoku je rozhodně cítit také ofenzivní příspěvek forvarda Martina Jindráčka z Teplic. Po mezinárodním turnaji hráčů bez angažmá, na němž Češi zvítězili, se v sestavě usadil také Jiří Kabele, jenž byl součástí vítězného týmu.

Velmi platnou akvizicí je i devětatřicetiletý gólman Václav Winter, jehož si z minulosti určitě spojíte s mužstvem Bohemians Praha. Na Vyšehradě bude fungovat jako trenér brankářů a v případě zranění jeho kolegů by byl připraven naskočit z postu gólmanské trojky.

Velká změna se na začátku sezony udála také na pozici trenéra. Klub angažoval rekordmana v počtu titulů v české nejvyšší soutěži Jiřího Novotného. Ten je majitelem mezinárodní trenérské licence PRO a v pětatřiceti letech půjde o jeho první větší angažmá. Společně s ním mužstvo koučují také Milan Kopřiva a Jaroslav Klíma, jenž je zároveň i majitelem klubu.

Šemíci neprožili zrovna snovou druholigovou premiéru. Před vlastními fanoušky podlehli hladce Znojmu 0:4, pak díky gólům Smoláka a Podrazkého porazili opět doma Vlašim 2:1 a o uplynulém víkendu prohráli znovu poměrem 0:4 v Karviné. Nutné však dodat, že podle některých ohlasů Budínský v šestadvacáté minutě proměnil penaltu, která byla přinejmenším hodně sporná, pokud se tedy vůbec měla pískat.

Pražané už v deváté minutě přišli o stopera Petráška a dvacet minut před koncem se po červené kartě pakoval ze hřiště také druhý stoper a kapitán v jedné osobě Miroslav Hendrych. Proti Opavě se tedy druhý jmenovaný určitě nepředstaví a start prvně uvedeného je velmi nepravděpodobný.

Slezané by naopak mohli vsadit na podobnou sestavu jako proti Vlašimi. Do základu možná naskočí Jan Žídek, jenž po dokončení komplikovaného transferu z Frýdku-Místku v minulém kole odehrál půlhodinu. Otázka je, koho v sestavě nahradí, protože stoperská dvojice Josef Dvorník – Dominik Simerský působí velmi kompaktně. Spíše se tak nabízí pozice ve středu zálohy. Uvidíme, zda dostane příležitost také nová posila – záložník Dominik Duda, jenž do Opavy v týdnu zamířil na přestup z brněnské Zbrojovky.

Na závěr ještě připojujeme sestavu Vyšehradu ze zápasu z Karviné:

Slavoj Vyšehrad: Štěpanovský – Schön (74. Šimkovský), Hendrych (70. ČK), Petrášek (9. Egert), Macháček – Smolák, Kučera, T. Krbeček, Kabele (52. Mysliveček) – Podrazký – Jindráček. Trenéři: Jiří Novotný, Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Z utkání bude připraven také podrobný on-line přenos na webu Onlajny.com.


sdílet