V sobotu nás čeká derby s Třincem

11. 9. 2015
Redakce | Foto: Deník / František Géla

O P A V A - Dalším soupeřem, který se představí na stadionu v Městských sadech, je Třinec. Celek z pod Javorového zatím okupuje s pěti body devátou příčku. Na naše kluky ztrácí pouhé tři body. V posledním duelu Třinečtí doma pouze remizovali s nováčkem z Vyšehradu 3:3. Tento zápas ale rozhodně diváky nenudil.

„Když jsme dali třetí gól, myslel jsem, že už to bojovností uhrajeme, bohužel se to nepovedlo,“ smutnil po remízovém zápase s vyšehradskými Šemíky třinecký útočník Daniel Černý. Ještě pro upřesnění, domácí tým inkasoval vyrovnávací gól v poslední minutě.

Pojďme si říct něco málo o třineckém týmu. Těsně před startem sezony došlo pod Javorovým k trenérské změně. Marka Kalivodu nahradil Radim Nečas, kdysi záložník s výtečnou kopací technikou, bývalý hráč ostravského Baníku, který kopal například za Slavii, Jablonec nebo bratislavský Slovan. Asistenta mu dělá v Opavě dobře známý Kamil Papuga, který ve SFC působil jako pravá ruka Jiřího Nečka.

Třinecká soupiska? Můžeme konstatovat, že její hráči jsou hodně zkušení. Momentální jedničkou je čtyřiatřicetiletý gólman Lukáš Paleček, jen o rok méně je Václavu Brukovi. Obranu diriguje kapitán Benjamin Vomáčka, stoper, který si zahrál Ligu mistrů v barvách Žiliny a pražské Slavie, docela dost velkých bitev má odkopáno Karviňák Tomáš Knötig, mladší generaci zastupuje Michal Velner s Pavlem Hlochem. V záložní řadě hraje prim rodák z Bolatic Václav Mozol, který se po Hlučínu a Frýdku – Místku objevil v Teplicích, ze Stínadel ale zamířil na hostování do Třince. Jeho parťákem je ještě nedávno Zlíňák Lukáš Salachna, šanci dostává i Jaroslav Málek, na jaře hostující v Hlučíně.

Sílu má Třinec i v útoku, zkušenosti na rozdávání má fotbalový světoběžník Lukáš Malcharek. Góly umí střílet také Jakub Teplý nebo Daniel Černý.

Opavu nečeká tedy lehké utkání, ale domácí věří, že Třinec porazí. Po prohraném utkání v Karviné kapitán SFC Josef Dvorník řekl: „Nedělal bych z dnešního zápasu tragédii. Svět se nezboří, musíme si rozebrat chyby, říct si, kde jsme pozdě a co děláme špatně. Věřím, že když jen trošičku zvedneme morál, tak Třinec doma porazíme.“

3. číslo magazínu Žlutomodrá Opava

V klubovém bulletinu k zápasu proti Třinci si kromě tradičního servisu k utkání přečtěte například rozhovor se Zdeňkem Pospěchem nebo o turnajích, které v minulých týdnech absolvovaly opavské fotbalové naděje. Součástí je i týmová fotografie mužstva pro letošní soutěžní ročník ve formátu A4.


sdílet