Měsíc náborů se vydařil, zúčastnilo se jej více než 300 dětí

14. 9. 2015
Redakce

O P A V A – Pondělní dopoledne se na hlavním hřišti neslo ve sportovně zábavném duchu, konal se zde totiž Měsíc náborů FAČR ve spolupráci se Slezským FC Opava.

Na zelený trávník vyběhlo přes 300 dětí z devíti opavských mateřských školek – MŠ Vaníčkova, MŠ Edvarda Beneše, MŠ Neumannova, MŠ Mnišská, MŠ Šrámkova, MŠ Sadová, MŠ Na Pastvisku, MŠ 17. listopadu a MŠ Mostní. Záštitu nad celou akcí přijal a svou účastí děti potěšil primátor statutárního města Opava Martin Víteček.

Na deseti stanovištích si dětí s chutí zasoutěžily, vyzkoušely své sportovní dovednosti a také malování se sportovní tématikou pod dohledem trenérů a hráčů SFC Opava. Patrony této akce se stali Zdeněk Pospěch a Jakub Janetzký, bývalý a současný reprezentant ČR ve fotbale.

»Obsáhlá fotogalerie z akce

„Všem školkám děkujeme za účast. Věříme, že se dětem líbilo a řada z nich rozšíří početné zastoupení v našich fotbalových přípravkách,“ řekl sekretář klubu a jeden z trenérů opavských nadějí Lumír Sedláček.

Děti byly na závěr odměněny sladkou tečkou a upomínkovými předměty. Do svých školek se rozešly s úsměvem na tváři, což bylo největším oceněním pro organizátory fotbalového dopoledne.

Poděkování patří také trenérům a hráčům Slezského FC, kteří se akce zúčastnili. Byli to: Alois Skácel, Radek Hlaváč, Radovan Morong, Lumír Sedláček, Marcel Klajmon, David Mikula, Jan Schaffartzik, Václav Jurečka, Matěj Hrabina, Zdeněk Pospěch a Jakub Janetzký.


sdílet