Slezany čeká náročná bitva, do Opavy míří lídr ze Sokolova

24. 9. 2015
Redakce

O P A V A - Soupeř z kategorie nejtěžších se v <b>sobotu 26. září od 18 hodin</b> představí na opavském stadionu. Dorazí Baník Sokolov, aktuální lídr soutěže. V posledním zápase Sokolovští na domácím trávníku porazili Znojmo Radima Kučery. Do Opavy jedou optimisticky naladěni, s cílem znovu bodovat.

Duel se Znojmem rozhodl vlastní gól hostujícího Helíska. „Znojmo je kvalitním soupeřem, vítězství má pro nás velkou cenu,“ řekl po zápase pro klubový web Jakub Dvořák II. „Z úvodních sedmi zápasů jsme pět vyhráli, můžeme být maximálně spokojeni,“ dodal.

Už delší čas má Sokolov pod palcem pětačtyřicetiletý trenér Daniel Šmejkal, kdysi výtečný záložník, který kopal za Plzeň, Slavii, se kterou získal mistrovský titul, a také za pražskou Duklu a německé kluby Norimberk a KFC Uerdingen 05, deset startů si připsal také za národní tým. Zkušenostmi oplývá i sokolovská sestava. V brance je spolehnutí na slovenského gólmana Jaroslava Belaně, kterému kryje záda Jakub Dvořák I.

V obraně je stálicí Zbyněk Vondrášek, jenž má ve svém fotbalovém životopise destinace jako Mladou Boleslav nebo pražskou Slavii, naopak mladší generaci zastupuje v defenzivě devatenáctiletý zadák se slovensko- maďarskými kořeny Laco Takács, který přišel z Teplic a zkušenosti má s mládežnickými reprezentačními výběry.

Dalším mladíkem je Otto Urma, na soupisce figuruje také Panajotis Kucalas, produkt pražské Sparty, či bývalý hráč Plzně a Karlových Varů Lukáš Blažek. Pouze jako náhradník nastupuje velezkušený František Dřížďal.

V záložní řadě má pevné místo kapitán týmu Vít Vrtělka a další z mladíků Miloš Kratochvíl. Trenér Šmejkal hodně spoléhá na Jakuba Dvořáka II. a také ligou ostříleného Davida Vaněčka, o ofenzivu se stará původem sparťan Lukáš Pouček či zahraniční akvizice z Konga Bidje Manzia, kterého na českou fotbalovou scénu přivedla pražská Dukla.

Když to shrneme, trenér Daniel Šmejkal namixoval velice silný tým. Naše kluky tak nečeká vůbec lehké utkání, i proto budou potřebovat vaši podporu přímo na stadionu! Sobotní utkání v Městských sadech má výkop naplánován na 18 hodin.

Informace o průběhu utkání můžete čerpat také díky tradiční textové on-line reportáži na webu Onlajny.com.


sdílet