Slezský FC čeká další bitva. Nyní míří do města perníku

29. 10. 2015
Redakce

O P A V A - Poměrně nepříjemný soupeř čeká naše borce v <b> sobotu 31. října</b> dopoledne. Slezský FC se od <b>10.15</b> představí na pardubickém stadionu Pod Vinicí. Jedná se o místo, kde se mu podle náhledu do posledních výsledků poměrně slušně daří.

Východočeši jinak stoprocentně nepatří mezi nejoblíbenější protivníky Opavanů. Skoro noční můrou jsou pro ně vzájemná střetnutí v Městských sadech. V uplynulých dvou zápasech v Opavě nastřílely Pardubice rovných deset branek a domácí v obou případech zostudily pětigólovým debaklem. Pokud se ovšem podíváme na opavskou bilanci z Vinice, zjišťujeme, že toto prostředí při soubojích Pardubičáků a Slezanů více sedí našim.

Před dvěma lety na jaře zde Slezský FC zvítězil 2:1 a letos v dubnu zde uhrál bezbrankovou remízu. Nutno však říct, že dělba bodů byla pro družinu trenéra Jana Baránka poměrně šťastná, neboť především v závěru Pardubice tlačily a několikrát měly ke gólu skutečně blízko. Tři body si zasloužily více než Opava. Tento zápas byl pro nás velmi smolný, neboť při rozcvičení se zranil Tomáš Jursa a přímo v utkání po tvrdé srážce s protihráče musel opustit hřiště také brankář Petr Vašek.

Poslední druholigové kolo pro oba celky dopadlo zcela odlišně. Zatímco Opavští po sedmizápasovém půstu, během něhož ani jednou nezískali tři body, porazili Varnsdorf nejtěsnějším možným rozdílem, když rozhodující branku vsítil střídající Janetzký, Východočeši překvapivě padli na Vyšehradě. Jediný gól vsítila bývalá hvězda Liberce či pražské Slavie Jan Blažek.

Zásluhou těchto výsledků se z obou sobotních soupeřů stali sousedé v tabulce FNL. Slezané mají na sedmém místě čtrnáct bodů, Pardubice na osmé příčce o jeden méně. I když pro nás hovoří dobrá bilance na pardubickém stadionu, klubu z města perníku se v poslední době na svém hřišti poměrně daří. Považte sami. Naposledy zde porazil Vlašim, předtím Pod Vinicí uhrál remízu s průběžným lídrem ze Znojma a uvést musíme třeba také Varnsdorf, jenž Pardubicím podlehl 1:2.

Východočeský celek je známý tím, že podobně jako Opava klade důraz na výchovu vlastních hráčů a v jeho řadách nastupují hlavně místní fotbalisté anebo hráči z okolí Pardubic. Patrně největší stálicí je zkušený středopolař Jan Jeřábek, jenž se velmi kvalitním výkonem prezentoval i v posledním vzájemném zápase s Opavou. Není pochyb o tom, že cesta k úspěchu povede v jeho pokrytí. Doposud dokázal vstřelit dva góly.

Mimochodem stejně jako další nebezpečný pardubický fotbalista Michal Petráň, který nastupuje v útoku. Dvoubrankovými střelci výběru trenérů Jiřího Krejčího a Jaroslava Míchala jsou ještě Jan Řezníček a Vojtěch Kakrda. Kvalitou oplývá také další záložník Pardubic – Korejec Daewon Kim.

Průběh sobotního utkání můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Na závěr předkládáme sestavu soupeře z posledního duelu, v němž prohrál na hřišti Vyšehradu 0:1.

Pardubice: Frydrych – Šejvl, Kopřiva, Vencl, Kakrda – Kim (46. Fusek), Řezníček, Kudrna (73. Kovář), Jeřábek, Fousek – Petráň.

Stadion na mapě


sdílet