Sedmnáctka oslavila dvě vítězství a účast v TOP skupině

1. 11. 2015
Redakce

O P A V A - Závěr podzimní části soutěže vychází fotbalistům naší sedmnáctky dle představ. V minulých dnech se jim nejdříve podařilo porazit stejně starý výběr HFK Olomouc 6:1 a poté Slezský FC dokázal zdolat také Třinec poměrem 2:1. Obě vítězství jsou o to cennější, že se je povedlo vybojovat na hřištích soupeřů.

Utkání v Holici mělo vcelku jednoznačný průběh. Slezané měli od úvodních minut vše pod kontrolou a bylo jen otázkou času, kdy začnou padat góly. Družina trenéra Radomíra Hlaváče jich nakonec vsítila šest a došla si pro pohodlnou výhru.

V Třinci už to naši mladí borci měli o poznání těžší. V první půli si vytvořili dvě čisté tutovky, ale v obou případech je vychytal skvělý gólman domácích. Druhý poločas byl vyrovnanější. Opava se dostala do vedení v jednačtyřicáté minutě. Fusek rozjel akci po pravé straně, balon se následně přesunul k Šefčíkovi, jenž pálil nádherně do šibenice.

Poté Opavští polevili v aktivitě a nechali Třinec vyrovnat. Rozhodnutí se dostavilo až dvě minuty před koncem. Teichman přihrál Fuskovi, jenž se prosadil střelou k tyči a zajistil svému mužstvu plný bodový příděl.

„Vítězstvím v Třinci jsme si před posledním kolem definitivně zajistili minimálně deváté místo podzimní tabulky. Jsme rádi, že se nám podařilo dostat se mezi první devítku, která zajišťuje pro mužstva U-17 a U-16 účast v TOP skupině pro jarní část,“ uvedl spokojený trenér opavské sedmnáctky Radomír Hlaváč.

„Tím jsme splnili výsledkový cíl, což je pro nás důležité z hlediska konfrontace s nejlepšími mužstvy na Moravě. Hlavně pro kluky z kategorie U-17, kteří budou v létě přecházet do ligového staršího dorostu,“ dodal na závěr.

1.HFK Olomouc U-17 – SFC Opava U-17 1:6 (0:3)
Branky Opavy: Musila 2, Hluchý, Šimíček, Štefka, Fusek.
Sestava Opavy: Hub (49. Javorek) – Šikula (41. Podraza), Houdek, Štefka, Musila – Dybal, Šimíček (49. Večerek) – Fusek, Hluchý, Šefčík – Hartmann.

Fotbal Třinec U-17 – SFC Opava U-17 1:2 (0:0)
Branky Opavy: Šefčík, Fusek.
Sestava Opavy: Hub – Šikula (73. Podraza), Houdek, Štefka, Musila – Dybal, Večerek – Fusek, Hluchý (74. Darmovzal), Šefčík – Hartmann (60. Teichman). Trenér: Radomír Hlaváč.
sdílet