Nejmladší přípravka třetí na turnaji v Olomouci

19. 11. 2015
Redakce

O L O M O U C - Nejmladší naděje Slezského FC se před nedávnem představily na halovém turnaji v Olomouci. Mladí fotbalisté se neprezentovali vůbec špatnými výkony a nakonec v solidní konkurenci vybojovali velmi pěkné a cenné třetí místo.

Kluci se museli vypořádat se sedmizápasovou zátěží. Nakonec se s ní ale popasovali velice slušně, což potvrdili hned v prvních dvou zápasech. Opavský potěr si s chutí zastřílel a Týnec s Dubem nad Moravou s přehledem porazil. Následoval duel s Chválkovicemi. Zápas pro SFC nezačal příliš dobře, v jednu chvíli prohrával dokonce už o tři branky, naši borci se však nevzdali a gólem z poslední vteřiny otočili skóre ve svůj prospěch.

V dalším duelu se dostavilo jediné zaváhání s lužickým béčkem a pak už došlo na nejzajímavější a nevyhecovanější souboj s áčkem Sigmy. V krásné hale vznikla vynikající atmosféra, když se kluci, trenéři i rodiče namalovali do žlutomodrých barev.

Samotný zápas byl asi tím nejhezčím, co turnaj nabídl. Hrál se fotbal nahoru dolů se spoustou šancí. Oba týmy nakonec vstřelily po gólu a rozešli se smírně. Opava si následně poradila s druhým mužstvem Olomouce a na závěr remizovala také s druhým celkem Lužic, přičemž se hned třikrát trefil opavský střelec Jannis Theodoru, jenž na akci zaznamenal celkem osm branek.

„Kluci si domů odvezli bronzové medaile a krásný pohár. Získali jsme také dvě individuální ceny. Jednu obdržel již zmiňovaný Jannis Theodoru za druhé místo v počtu vstřelených branek a Tomáš Doleží se stal druhým nejlepším brankářem na turnaji. Tuto cenu si přitom vysloužil jediným odchytaným zápasem proti týmu Sigmy Olomouc, kde se opravdu předvedl skvělým výkonem. Děkujeme všem hráčům za předvedené výkony a reprezentaci SFC Opava,“ řekl jeden z trenérů opavského mužstva David Chmel.

Turnaje se za Slezský FC zúčastnili: Bayer (3 branky), Božek (1 branka), Doleží (2 branky), Foltýn (1 branka), Hulva (1 branka), Jedlička (2 branky), Racl (1 branka), Klimeš (1 branka), Theodoru (8 branek).


sdílet