Poslední bitva podzimu! Do Slezska přijede Dynamo

20. 11. 2015
Redakce

O P A V A - Fotbalisty Slezského FC čeká poslední zápas podzimní sezony. Na stadionu v Městských sadech se v <b>sobotu 21. listopadu od 18 hodin</b> utkají s výběrem Českých Budějovic.

Náš sobotní soupeř neprožívá zrovna idylický podzim. Po sestupu z první ligy sice v Českých Budějovicích nemluvili nahlas o okamžitém návratu, nicméně aktuální devátá příčka a zisk pouhých třinácti bodů musí být pro Jihočechy velkým zklamáním.

Tým ze Střeleckého ostrova se trápí, špatné výsledky odnesl zkušený kouč František Cipro, kterého nahradil bývalý ligový obránce David Horejš. První domácí vítězství Dynamo urvalo až v minulém kole, kdy porazilo Vyšehrad 2:0. „Jsem hrozně rád, že jsme dokázali naplno bodovat. Byli jsme od prvních minut aktivnější a mohli jsme přidat i více branek. Utkání se mi konečně hodnotí dobře," řekl po utkání trenér David Horejš.

Jeden z dvou gólů vstřelil Jan Šimák, bezesporu největší hvězda Dynama. Bývalý reprezentant se trefil krásně z trestného kopu, jeho přítomnost na trávníku je pro Budějovické stěžejní. V Opavě ale kvůli karetnímu trestu nenastoupí. Není však jediným zkušeným fotbalistou, o kterého se může David Horejš opřít. V brance má pevné místo dvaatřicetiletý Zdeněk Křížek, který v týmu působí nepřetržitě už deset let.

Hodně odkopáno má také obránce Tomáš Hájovský. Slovenský zadák oblékal v Česku například dresy Plzně, Hradce Králové, Sokolova a Příbrami. Mladší generaci zastupuje dvacetiletý Jiří Funda, který za Budějovice sbíral starty i v první lize. Z nedalekého Táborska se před sezonou přesunul další bek Jakub Hric.

Oklikou přes polský klub Arka Gdyňa se do jih Čech vrátil zkušený záložník Pavel Benát, který kopal také ligu za Teplice, a to pěkně dlouho. V průběhu podzimu Budějovice posílil talentovaný ofenzivní záložník Lukáš Buchvaldek. Mládežnický reprezentant, který je odchovancem Hlučína a kmenovým hráčem Sigmy, toho ale na Střeleckém ostrově příliš neodehrál.

Ofenzivní úkoly má na starosti slovenský útočník Michal Jurdík, který poznal i to, jaké je být členem pražské Sparty. Hrál v Příbrami, Brně a oblékal i dres Karviné. Zkušenosti na rozdávání má další útočník Richard Kalod. Jednatřicetiletý kanonýr, jenž hrával například za ostravský Baník nebo Žižkov.

Tak nějak vypadá krátká exkurze do českobudějovické kabiny. Opava se s tímto týmem už letos jednou utkala. Na jihu Čech uhrála remízu 1:1.

Sobotní zápas začíná v 18 hodin a jeho průběh můžete sledovat také díky on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Mikulášská sbírka pro děti se blíží, zapojte se také!

Vážení fanoušci a přátelé Slezského FC Opava, vzhledem k dlouholeté vynikající spolupráci s primářkou dětského oddělení Slezské nemocnice MUDr. Dagmar Prejdovou i letos v prosinci půjdou hráči opavského A-mužstva potěšit nemocné děti na Mikuláše společně s dárky, které rozzáří jejich tvářičky a potěší je v době nemoci.

Nejen hráči, ale i Vy fanoušci můžete přispět dárečkem (plyšáky, fixy, pastelkami, omalovánkami, apod.) „Rádi bychom Vás požádali o podporu této již tradiční akce. Přivítáme jakékoliv drobné dárečky dle Vašeho uvážení, které budou dětem předány,“ vyzývá sekretář Slezského FC Lumír Sedláček.

Jak a kdy do mikulášské sbírky přispět?

V době před posledním domácím zápasem s Českými Budějovicemi, který je na programu v sobotu 21. listopadu 2015, budou ve fanshopu SFC Opava připraveny koše, kde můžete zanechat drobnosti pro děti. Budeme rádi za jakoukoliv pozornost.

Zpříjemněte společně s námi pobyt dětem v nemocnici. Předem děkujeme a těšíme se na Vaše dárečky!


sdílet