Slavičín zničen, na řadě je Uničov

28. 7. 2012
Redakce

S patnácti věrnými fanoušky v zádech jsme zlikvidovali v sobotu Slavičín. Na hřišti tohoto divizního týmu jsme domácím nastříleli čtyři branky, a zajistili si tak postup do druhého kola Poháru České pošty. V něm nás čeká třetiligový Uničov.

Úvod utkání patřil Opavě a brankář Mendl si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohl. V první minutě pálil nebezpečně Zapletal a domácí strážce svatyně tlačil balon vedle své tyče očima. V 6. minutě hledal milimetrovým centrem Sedláček Šroma, ten hlavou mířil půlmetru nad. Slavičín dále odolával, přestál ještě střelu Šroma, pak ale jeden z domácích stoperů přihrál přímo na nohu Hynka Prokeše, který se řítil sám na brankáře a nezaváhal – 0:1.

Opavští byli při chuti. V další šanci se ocitl znovu Prokeš, avšak gólman byl tentokrát proti a střelu nohou vykopl. Ve 22. minutě se výstavní dělovkou blýskl mladý Matěj Hrabina, jeho střela s osmnácti metrové distance minula jen těsně břevno Mendlovy branky. Slavičínu patřil závěr poločasu.

„Tři čtvrtiny jsme byli lepším týmem, měli jsme zápas pod kontrolou, ale nastal úsek, kdy domácí dobře kombinovali a místy nás i přehrávali,“ řekl opavský trenér Josef Mazura. Právě v tomto období dvakrát zahrozil Kostka, nejdříve mu ale balon vzal brankář Květon a poté jeho pokus o daleký lob skončil nad opavskou brankou.

Na začátku druhé půle se hlouček opavských fanoušků radoval. To přesně zamířil Radzinevičius. Ani za dvoubrankového vedení Opavy Slavičín zbraně nesložil. Přišly dva momenty, kdy favoritovi zatrnulo. Nejdříve Jaroš v tváři tvář Květona přehodil branku, a o chvíli později dokonce Kříž trefil hlavou tyč. Zbytek utkání už ale režírovali Slezané a přidali další dva góly, a to Prokešem a Lokšou. Vítězství mohlo být i vyšší, když super šanci zahodil Dušan Žmolík.

„Splnili jsme povinnost. Vítězství bylo zcela zasloužené. Teď už se musíme soustředit na ligu, to bude úplně jiná soutěž,“ zdůraznil trenér Slezského FC Opava Josef Mazura.

Slavičín – Slezský FC Opava 1:4 (0:1)

Branky: 12. Prokeš, 46. Radzinevičius, 77. Prokeš, 85. Lokša – 84. Pazdera.
Rozhodčí: Matějek – Hájek, Gallo.
Žluté karty: Otépka, Švach - Uvíra, Zapletal, Radzinevičus.

Slavičín: Mendl – Otépka, Kostka, Popela, Mezírka – Beránek, Liška – P. Švach, Jaroš (81. Šála), Pazdera – Kříž (77. Richtr). Trenér Boris Káňa.

Opava: Květon – Zapletal, Uvíra, Kuděla, Hrabina – Šrom (60. Žmolík), Metelka, Ficek, Sedláček (72. Schaffartzik) – Prokeš, Radzinevičius (60. Lokša). Trenér Josef Mazura.


sdílet