Třináctka má za sebou dva turnaje

16. 12. 2015
Redakce

O P A V A - Fotbalisty opavské třináctky o uplynulém víkendu absolvovali nabitý program. Jeden tým už v pátek odcestoval do Bílovce, kde se zúčastnil třídenního turnaje s názvem Bílovec Cup 2015. Až ve finále nejtěsnějším možným rozdílem podlehl ostravskému Baníku. Druhé mužstvo odjelo do Třince. Zde neúspěšně bojovalo o vánoční pohár. Nakonec ale i tak obsadilo pěkné čtvrté místo.

Turnaj Bílovec (hrací doba 1 x 20 minut)

Vystoupení v základní skupině bíloveckého turnaje se mladým Opavanům vydařila na výbornou. Všechna utkání odehráli s vysokou kvalitou. Vše se odvíjelo od velmi dobrých individuálních výkonů každého hráče. Opava v této fázi turnaje podlehla pouze rakouskému Sturmu Graz, jenž disponoval velmi šikovnými fotbalisty. V tomto utkání Slezané nebyli horší, ale doplatili na neproměněné brankové příležitosti. I tak si ovšem zajistili vítězství ve skupině a v semifinále se utkali s Bohemians 1905.

Naši borci byli aktivnější, silnější na míči a dokázali se prosazovat jak kombinačně tak individuálně. S přehledem zvítězili 6:1. V podobném duchu Opavští nastoupili také do finálového klání s Baníkem. Ostravský soupeř rozhodně nebyl lepší. Slezský FC nastřelil dvakrát tyč a zahodil několik dalších slibných příležitostí, kdežto Baník jediný gól zápasu vstřelil hodně lacině z větší vzdálenosti.

„Zklamání po utkání bylo velké, protože jsme si věřili a naše hra měla ty správné parametry a kvalitu. Navíc odhodlání kluků a jejich chuť po vítězství byla vidět na každém z nich a právě toto jsou ty chvíle a okamžiky, které jsou pro mě velmi příjemným a cenným zjištěním, že tým má tu správnou vnitřní sílu, soudržnost a kvalitu, která se bude určitě pozitivně projevovat v dalším rozvoji hráčů,“ komentoval trenér opavské třináctky Martin Kotala, jehož těšilo, že kluci byli na hřišti schopní realizovat způsob hry, který jim byl vštěpován a na němž mužstvo pracuje a také pracovat bude.

„Všichni hráči si zaslouží pochvalu za skvělou reprezentaci klubu. To samé platí o pořadatelích bíloveckého turnaje, všechno totiž zorganizovali na jedničku a týmům připravili vynikající zázemí,“ dodal Kotala.

Účastníci turnaje:
Skupina A: ŠSK Bílovec, SFC Opava, STURM Graz, NK Jarenina, 1. MFK Kežmarok, MAS Táborsko, Zemplín Michalovce, LKS Forteca Swierklany.
Skupina B: NK Bravo Ljublana, FC VSS Košice, FC Hlučín, FC Odeva Lipany, FC Spišská Nová Ves, FC Bohemians 1905, FC Baník Ostrava, Opolski PZPN.
Sestava SFC Opava: Jaromír Blažej, Martin Frey, Honza Jelen, Denis Kramář, Šimon Makovický, Lukáš Manderla, Tomáš Rataj, Honza Rozsypal, Philipp Skront, Ondra Sprinz, Dalibor Večerka, Štěpán Vícha.
Výsledky utkání SFC na turnaji:
Základní skupina: SFC Opava – LKS Forteca Swierklany (Polsko) 13:2. Branky SFC: Philipp Skront 5, Lukáš Manderla 2, Dalibor Večerka 2, Jaromír Blažej, Martin Frey, Honza Rozsypal, Ondra Sprinz. SFC Opava – MAS Táborsko 7:1. Branky: Martin Frey 3, Ondra Sprinz 2, Lukáš Manderla, Dalibor Večerka. SFC Opava – Zemplín Michalovce (Slovensko) 6:1. Branky: Ondra Sprinz 2, Jaromír Blažej, Tomáš Rataj, Honza Rozsypal, Philipp Skront. SFC Opava – ŠSK Bílovec 3:1. Branky: Martin Frey, Denis Kramář, Dalibor Večerka. SFC Opava – NK Jarenina (Slovinsko) 4:0. Branky: Jaromír Blažej, Honza Jelen, Lukáš Manderla, Philipp Skront SFC Opava – STURM Graz (Rakousko) 2:4. Branky: Philipp Skront, Dalibor Večerka SFC Opava – 1. MFK Kežmarok (Slovensko) 6:2. Branky: Martin Frey 2, Honza Jelen, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Štěpán Vícha.
Konečné umístění SFC v základní skupině: 1. místo.
Semifinále: SFC Opava – FC Bohemians 1905 6:1. Branky: Martin Frey 2, Tomáš Rataj 2, Honza Jelen, Philipp Skront.
Finále: SFC Opava – FC Baník Ostrava 0:1.
Konečné umístění SFC na turnaji: 2. místo.
Individuální cena: Martin Frey byl vyhlášen osobností turnaje.

Turnaj Třinec (hrací doba 1 x 18 minut)

Začátek halového turnaje v Třinci se opavské třináctce vydařil. Hráči první dvojici utkání s přehledem zvládli a v obou případech mohli zvítězit daleko vyšším rozdílem. Poté se ovšem dostavila smolná prohra s červeným třineckým mužstvem. Ve finálové skupině naši fotbalisté prohráli s pozdějším vítězem celé akce Frýdkem-Místkem vysoko 2:7.

Místo toho, aby Opavští během zápasu vsítili kontaktní branku, nechali si v posledních dvou minutách vstřelit tři hloupé góly. Poslední duel turnaje s třineckým bílým celkem se pak Opavanům příliš nevyvedl. Prohráli 1:4.

„Celkově však musím kluky pochválit za přístup. Každé utkání odmakali a až do závěrečného hvizdu se snažili výsledky zvrátit. Tím ukázali správný morál a srdíčko. Sráželi nás však individuální chyby, nedůraz v některých osobních soubojích a někdy i technické nedostatky, na čemž se musíme snažit v tréninku neustále pracovat,“ uvedl jeden z trenérů kategorie U-13 Slezského FC Marcel Klajmon.

Účastníci turnaje:
Skupina I: FK Fotbal Třinec červení, SFC Opava, MŠK Martin, MFK Havířov.
Skupina II: FK Fotbal Třinec bílí, MFK F-M, Juventus Žilina, Mosir Jastrzebie.
Sestava SFC Opava: Denis Hais, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Lukáš Kollek, Mikuláš Martiník, Ondra Melecký, Dominik Plodzieň, Vojta Radoš, Martin Škrobánek.
Výsledky utkání SFC na turnaji:
Základní skupina: SFC Opava – MŠK Martin (Slovensko) 6:3. Branky SFC: Ondra Melecký 2, Martin Škrobánek 2, Lukáš Kollek, Mikuláš Martiník. SFC Opava – MFK Havířov 8:3. Branky: Denis Hais 2, Lukáš Kollek 2, Ondra Melecký 2, Vojta Radoš, Martin Škrobánek. SFC Opava - FK Fotbal Třinec červení 1:2. Branka: Ondra Melecký.
Konečné umístění SFC v základní skupině: 2. místo a postup do finálové skupiny s již započítaným zápasem s FK Fotbal Třinec (červení).
Finálová skupina: SFC Opava – MFK Frýdek-Místek 2:7. Branky: Radim Hrbáč, Lukáš Kollek, SFC – FK Třinec bílí 1:4. Branka: Martin Škrobánek.
Konečné umístění SFC na turnaji: 4. místo.
sdílet