Nabitý program opavské třináctky

10. 2. 2016
Redakce

O P A V A – Mladí hráči naší třináctky se v průběhu uplynulého víkendu museli značně otáčet. Jedna skupina totiž absolvovala přípravný duel s polskými Gliwicemi na kylešovické umělé trávě, druhé mužstvo odjelo do Bílovce, kde ho čekal halový turnaj.

Tým trenéra Martina Kotaly si v Kylešovicích šel od prvních minut za vítězstvím. Stejně jako v předchozích přípravácích se hrálo na velkém hřišti v klasickém rozestavení 10 hráčů v poli a brankář. Zápas nepostrádal oboustranné vysoké nasazení a především ze strany Slezského FC také větší herní kvalitu. Po poločase vedli domácí nejtěsnějším možným rozdílem. I když by se v něm našly pasáže a situace, které se daly vyřešit s větším přehledem a v určitých fázích utkání hlavně i s větším využitím krajních hráčů, vstupovali opavští mladíci do druhé půle plni odhodlání.

„Ve druhém poločase kluci přenesli tyto rady i na hřiště a byl z toho velmi kvalitní výkon všech hráčů s dlouhými kvalitními herními úseky. Jasně jsme druhý poločas ovládli, dominovali na hřišti a soupeře jen sporadicky pouštěli na naši půlku. K tomu jsme přidali dalších pět hezkých branek, takže konečný výsledek v poměru 6:0 byl velmi příjemný, ale zcela po právu zasloužený,“ popisoval trenér třináctky SFC Opava Martin Kotala a jedním dechem dodal:

„Všichni hráči zaslouží pochvalu a mě těší, že se neustále posouváme tím správným směrem a jsme schopni, jak jsem již minule zmínil, z dobrých herních momentů udělat dobré herní pasáže a z nich delší a delší herní úseky. Samozřejmě nemůžu opomenout i to, že chceme minimalizovat respektive eliminovat ty slabší momenty ve hře. Vše další si povíme v kabině.“

SFC Opava U-13 – Piast Gliwice 6:0 (1:0)
Branky: Honza Jelen 2, Jaromír Blažej, Martin Frey, Lukáš Kollek, Denis Kramář.
Sestava SFC Opava: Jaromír Blažej, Martin Frey, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Honza Jelen, Lukáš Kollek, Denis Kramář, Šimon Makovický, Tomáš Rataj, Honza Rozsypal, Philipp Skront, Ondra Sprinz, Dalibor Večerka. Trenér: Martin Kotala.

Na turnaji v Bílovci si Slezský FC nejprve odbyl zápasy ve čtyřčlenné skupině s Valašským Meziříčím, Studénkou a Vítkovicemi. Poté tým čekaly boje o páté až osmé místo. Nakonec z toho byla celkově sedmá příčka.

„I přes vysoce aktivní skóre jsme na turnaji obsadili až sedmou pozici, což byla souhra maličkostí, když v rozhodujících chvílích vyrovnaných utkání jsme nepředvedli dostatečný důraz, ať už před vlastní nebo soupeřovou brankou,“ mínil trenér opavské třináctky Marcel Klajmon a pokračoval:

„Pozitivní však bylo, že se kluci nebáli hrát, snažili se o kombinační hru a sebevědomé řešení situací v soubojích jeden na jednoho. Vytvářeli si dostatek šancí a konečné umístění je patřičně mrzelo. Tím je tedy musím pochválit za přístup a nezbývá nám nic jiného než další poctivá práce v trénincích.“

Výsledky SFC v Bílovci

SFC Opava – Valašské Meziříčí 1:2. Branka SFC: Lukáš Fajkus.
SFC Opava - Studénka 7:1. Branky SFC: Martin Škrobánek 3, Lukáš Fajkus 2, Denis Hais, Ondra Melecký.
SFC Opava - MFK Vítkovice 0:1, SFC Opava obsadil třetí místo ve skupině.
O 5 - 8 místo: SFC Opava - Šumperk 1:1. Branka SFC: Martin Škrobánek, pen. 1:3.
SFC Opava – Studénka 7:0. Branky: Tonda Žižka 2, Mikuláš Martiník 2, Martin Škrobanek, Vojta Radoš, Denis Hais.

SFC na turnaji obsadil konečné sedmé místo.

Sestava SFC Opava: Lukáš Fajkus, Denis Hais, Mikuláš Martiník, Ondra Melecký, Vojta Radoš, Martin Škrobánek, Štěpán Vícha, Tonda Žižka. Trenér: Marcel Klajmon.
sdílet