Slezský FC se v sobotu ráno představí v Sokolově

8. 4. 2016
Redakce

O P A V A - Neoblíbený výjezd přes celou republiku čeká fotbalisty áčka Slezského FC. V dalším klání Fotbalové národní ligy se venku střetnou se Sokolovem. Utkání na západě Čech bude mít výkop v <b>sobotu 9. dubna v 10.15</b>.

Opava má domácím co vracet. Podzimní vzájemný duel totiž měli Slezané rozehraný doslova parádně. Po přesné hlavičce Zbyňka Pospěcha a dorážce Jana Žídka vedla ještě ve čtyřiasedmdesáté minutě 2:0. Pak si ale své slabší chvilky vybral opavský brankář Petr Vašek. Nejprve zaváhal u dalekonosné střely Kratochvíla a o tři minuty později si smolně srazil míč do vlastní sítě. Domácí naprosto zbytečně přišli o tři body a po zápase mohli jen kroutit hlavou.

Na sokolovský stadion na Slovenské ulici nejezdí fotbalisté Opavy moc rádi. Koneckonců vlastně jako kterýkoliv jiný tým. Baník je jedním z pěti týmů, které zatím před vlastními fanoušky nepoznal chuť porážky. Z deseti zápasů doma pětkrát vyhrál a pětkrát remizoval.

Zajímavou perličkou je fakt, že náš současný trenér Jan Baránek zde poprvé vedl své svěřence poté, co na postu hlavního kouče nahradil Davida Vavrušku. Některým opavským hráčům je sokolovské prostředí velmi známé. V minulosti totiž barvy Sokolova oblékal stoper Josef Dvorník a útočník Nemanja Kuzmanovič.

Oběma celkům se na začátku jarní části soutěže nedaří. Shodně zatím získaly po čtyřech bodech. Opava za čtveřici remíz, kdežto Západočeši nejprve prohráli 0:1 ve Frýdku-Místku, následně doma stejným rozdílem porazili Vlašim, poté bez branek remizovali s Vyšehradem, 1:2 prohráli v Sokolově a v tomto týdnu na Střeleckém ostrově smolně podlehli Českým Budějovicím 0:1.

I když v dosavadním proběhu druhé poloviny sezony vsítili pouze dvě branky, na jihu Čech mohli přidat další. Spálili však své šance a Vojtěch Přeučil navíc neproměnil penaltu. Dva pokutové kopy zahodily i Budějovice, ale důrazný Kalod zhruba čtvrthodiny před koncem utkání rozhodl.

Sokolovský kádr kromě už zmíněného Přeučila disponuje hráči, na které by si protivník ze slezské metropole měl dávat velký pozor. Rozhodně se vyplatí pohlídat středopolaře Kratochvíla, jenž minule proti Opavě potvrdil, že umí vystřelit z větší vzdálenosti. V záloze nastupují také další kvalitní hráči jako Kosak, Pouček nebo Vrtělka.

Skálopevným dojmem působí i obrana Sokolova se zkušenými borci jako jsou Vondráček, Jablonský nebo brankář Belaň.

Co se týče herního vytížení, byly poslední dny z pohledu obou mužstev rozdílné. Zatímco během uplynulého víkendu měli Slezané volno, Západočeši se v sobotu představili ve Znojmě a hned v úterý si střihli dohrávku s Českými Budějovicemi. Určitou psychickou výhodou pro nás by mohla být skutečnost, že Baník dvakrát po sobě prohrál. Slezský FC se však bude muset obejít bez vykartovaného Nemanji Kuzmanoviče. Existuje také varianta, že by se ve středu obrany mohl objevit Josef Dvorník. Jeho zkušenosti při nebezpečných standardkách Sokolova by mohly být velmi důležité.

Prostředí stadionu na Slovenské ulici navíc dobře zná. To jsou však pouze předzápasové spekulace, realita nakonec může být jiná. Dozvíme se to už v sobotu od 10.15.

Sestava Sokolova proti Budějovicím: Belaň – Kopečný, Jablonský, Vondráček, Urma (82. Procházka) – Vrtělka (K) (80. Mejdr), Kratochvíl – Kosak, Dvořák II., Pouček (46. Machek) – Přeučil.


sdílet