Mladší přípravka skončila druhá na turnaji v Karviné

20. 1. 2013
Redakce

Tým SFC Opava U8 se vmístil mezi polská družstva a ve velmi kvalitně obsazeném turnaji skončil na výborném druhém místě.

Turnaj se pro mladé Opavany nevyvíjel dobře, když první zápas i když smolně ale drasticky prohráli 0-5 , když byli po většinu utkání byli lepším týmem, ale zhořeli na neproměnovaní šancí a když se k tomu přidalo štěstí na straně polské družiny, tak se zrodil tento výsledek.

Další utkání vyhráli nad třetím celkem turnaje Odrou Opole 3-1, kdy se dařilo střelecky Danielu Sukdolovi. V utkání s Frýdkem Místkem zvítězili 5-0, bezchybný výkon podali všichni hráči týmu.

Hlavní zápas pro Adama Sedláčka nastal s jeho soupeřem, a to Baníkem Ostrava, kdy tento hráč režíroval zápas, vstřelil hat-trick a připsal si další výhru nad tímto soupeřem, které se u Sedláčku cení nejvíce.

V předposledním utkání s Gliwicemi se ukázal v dobré formě brankář Matyáš Drastík, který několikrát zneškodnil útoky soupeře a podržel celé družstvo. K tomu se přidal střelecky Alexandr Rychlý a tým pokračoval na vítězné notě.

V posledním utkání s Karvinou se hráči SFC ujali rychle vedení 5-0 a celý zápas měli po kontrolou.

V tomto turnaji se pořadí určovalo nikoliv na základě bodů, ale podle počtu vstřelených branek. Nutno dodat, že na prvních třech místech bylo pořadí jak bodově, tak brankově stejné.

Pod vedením trenéra Petra Kubaláka předváděl celý tým až na první zaváhaní výborné výkony v čele s brankářem Matyášem Drastíkem, obránci Adamem Sedláčkem, Petrem Židkem a Janem Ulrichem a útočniky Richardem Kovárníkem, Alexandrem Rychlým Danielem Sukdolem a Filipem Müllerem.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Richard Kovárník.

Zápasy Opavy
RG Slonska: 0-5
Odra Opole: 3-1 (Kovárník, Sukdol 2)
Frýdek Místek: 5-0 (Kovárník 2, Rychlý, Müller, Sukdol)
Baník Ostrava: 9-1 (Sedláček 3, Müller, Sukdol 2, Kovárník 3)
Gliwice: 4-0 (Sukdol, Rychlý 2, Kovárník)
MFK Karviná: 5-1 ( Kovárník 2, Rychlý 2, Sukdol)

Horní řada: Jan Ulrich, Daniel Sukdol, Alexandr Rychlý, Petr Kubalák (trenér)
Dolní řada: Filip Müller, Adam Sedláček, Richard Kovárník, Matyáš Drastík, Petr Žídek


sdílet