Sedmnáctka absolvovala náročný týden

2. 8. 2012
Redakce

Ve dnech od 23.7. do 28.7. náš tým prožil náročné, ale zároveň atraktivní soustředění v Háji ve Slezsku zakončené tradičním turnajem „OPAVA-CUP“.

První třídenní blok byl zaměřen především na kondiční přípravu, kde se kombinovaly tréninky na hřišti s oblíbenými běhy ve formě cross-country. Naši borci tento blok zvládli na jedničku, obzvláště když tyto tréninky byly prokládány kvalitní regeneračně-kompenzační činností, zážitkovým programem a veselou náladou.

V dalším dvoudenním bloku jsme sice mírně zvolnili v kondiční zátěži, ale větší důraz byl kladen na individuálně-herní a týmově-taktickou přípravu vzhledem k nadcházejícímu sobotnímu turnaji.

V sobotu 28.7. se náš tým zúčastnil turnaje „ Opava Cup 2012“, kde jsme poměřili síly ( respektive zbytky sil) s dalšími týmy: Se slovenským Ružomberokem jsme velmi špatně začali. V úvodní „patnáctiminutovce“ jsme dostali hned dva góly, které vyplynuly z našeho velkého útlumu a hlavně ze soupeřova vysokého tlaku a fyzického nasazení. I když se ve druhém poločase hra srovnala, nedokázali jsme daný stav zvrátit, protože naším problémem byla velmi špatná koncovka. Utkání tak skončilo naší prohrou 0:2.

Do druhého zápasu jsme nastoupili po pauze, ve které jsme se krátce, ale kvalitně věnovali regeneraci, která nám velmi pomohla zvládnout vypjaté utkání s polským týmem ze Zabrze.

Byli jsme po celou dobu více než vyrovnaným soupeřem, dokonce jsme si vytvořili i více šancí ke skórování, ale z předchozího zápasu jsme si bohužel přinesli opět nepřesnost v zakončování útočných akcí. Nicméně kluky je nutno pochválit, protože ždímali ze sebe maximum, a i když jsme nedokázali zvítězit, po kvalitním týmovém výkonu jsme utkání dovedli k bezbrankové remíze, nutno dodat, že s budoucím vítězem turnaje.

Poslední střetnutí s Baníkem bylo (nejen) pro naše kluky sice vysokou motivací, ale zároveň, řekl bych, testem kondiční úrovně. I z těchto důvodů bylo v utkání k vidění spíše než pohledný fotbal spousta ostrých zákroků na obou stranách, které pramenily především z vysoké únavy kloubené s vysokou snahou a kořeněné vysokými teplotními rekordy onoho odpoledne.

Bohužel i v tomto utkání jsme vyšli střelecky naprázdno, a naopak Ostraváci byli šťastnější ze dvou vstřelených gólů.Se závěrečným hvizdem posledního utkání pro nás skončil nejen turnaj, ale zároveň celé soustředění. Bylo přínosné po všech stránkách, pro nás mezi ty nejdůležitější rozhodně patří týmovost, spolupráce, kamarádství a soudržnost.

Závěrem chci poděkovat našemu SFC Opava za důležitý finanční příspěvek na úhradu soustředění pro každého hráče, materiální zajištění a za organizaci skvělého turnaje. Dále pak rodičům za komplexní spolupráci a v neposlední řadě vedení a zaměstnancům ze „Sportcentra“ v areálu hřiště Háj ve Slezsku za vynikající zázemí a obětavost. Pavel Vaigl, trenér.


sdílet