Matěj Helebrand má první start na Panda Cupu

16. 6. 2016
Redakce

O P A V A – Krajní obránce opavské devatenáctky a člen širšího kádru áčka Slezského FC <b>Matěj Helebrand</b> má za sebou první utkání v dresu české reprezentace do 19 let na Panda Cupu v Číně. Češi v úvodním utkání turnaje remizovali s domácím výběrem 0:0. Helebrand strávil na levé straně obrany 82 minut.

„Na Panda cup do Číny jsme odcestovali bez patnácti hráčů širšího kádru U19, kteří se omluvili z důvodu jejich zapojení do letní přípravy A týmů svých klubů. V prvním utkání jsme nastoupili proti domácímu výběru a předvedli jsme týmový výkon. Hráči ukázali správný přístup a v určitých pasážích hry i kvalitu. Kluci se vyrovnali s časovým posunem a náročným počasím, nehledali alibi, což je správná cesta,“ řekl pro fotbal.cz kouč českého výběru Martin Svědík.

„V prvním poločase jsme si vypracovali pět gólových šanci díky skvělé předfinální fázi, bohužel v koncovce jsme dvakrát trefili břevno a třikrát obětavě zachránili domácí hráči. V této fázi zápasu jsme byli lepším týmem. Ve druhém poločase se obraz hry vyrovnal a utkání dospělo k remíze 0:0. Věříme, že si hráči zapamatují a hlavně budou schopni opakovat tyto týmové výkony plné sprintových náběhů, poctivé obranné práce, chuti po vítězství a správného nasazení,“ dodal pro oficiální web FAČR.

Dalším soupeřem českého týmu bude v pátek Japonsko, které v prvním utkání srazilo Chorvaty vysoko 5:0.


sdílet