Béčko nasázelo pět branek a vyhrálo v Uničově

27. 7. 2016
Redakce

O P A V A – Svěřenci trenéra Lubomíra Hrabiny dosáhli skalpu třetiligového soupeře. V Uničově sice po poločase prohrávali 1:2, ale v tom druhém se neskutečně zvedli a nakonec oslavili vítězství v poměru 5:2.

V uplynulém ročníku MSFL Uničovští obsadili třetí místo tabulky a do posledních kol sváděli souboj o druhou příčku s Vítkovicemi. Kouč opavského béčka pro svůj tým po utkání nacházel pouze slova chvály.

„Postavili jsme se proti mužstvu, které se hrálo ve špičce třetí ligy a v kádru má spoustu odchovanců olomoucké Sigmy. Začátek nám sice příliš nevyšel, ale po patnácti minutách jsme se do toho dostali a zvedli se,“ popisoval Lubomír Hrabina.

Po změně stran se Slezský FC trefil celkem čtyřikrát. Nejkrásnější byl ovšem vyrovnávací gól Petra Uvíry. „Po centru z boku se ve vápně prodral k míči a nůžkami nádherně o tyč pokořil uničovského brankáře. Moc hezký fotbalový moment,“ poznamenal trenér opavské rezervy a dodal: „Vítězství proti takovému soupeři si moc cením. Vyhráli jsme zaslouženě.“

Další přípravný duel béčko absolvuje v sobotu dopoledne v polských Gliwicích. Od 11 hodin se utká s tamní juniorkou.

Uničov – SFC Opava B 2:5 (2:1)
Branky Opavy: Adamovský, P. Uvíra, Mako, A. Helebrand, Mozol.
Sestava Opavy: Lasák (46. Muczka) – Vitoul, Metelka (46. Berger), Farský, Matěj Hrabina – Ivan (46. Večerek), A. Helebrand, Mozol, Pavelka (46. Mezera) – Uvíra (75. Ševčík) – Adamovský. Trenér: Lubomír Hrabina.
sdílet