Chceme být úspěšnější, tvrdí snajpr Kuzmanović. Roli otce si užívá

30. 7. 2016
Redakce

O P A V A – Ve své úvodní sezoně v opavském dresu nasázel ve Fotbalové národní lize deset branek, o rok později ze své střelecké bilance ukrojil tři góly. I v nadcházejícím ročníku by měl <b>Nemanja Kuzmanovič</b> patřit ke klíčovým ofenzivním zbraním Slezského FC.

Letní přípravný dril pod novým koučem Romanem Skuhravým mají opavští fotbalisté za sebou. Jaký byl? „Vždycky je rozdíl, když přijde nový trenér. Přinese něco nového, což se stalo i teď. Udělal hodně změn a novel. Ví, co chce hrát. Ukázal nám svůj systém, který nám vyhovuje. Zatím to funguje skvěle,“ pochvaluje si Nemanja Kuzmanović.

VIDEO: Gól roku? Jan Žídek se trefil z půlky »

Srbské kladivo v opavských barvách bude mít v útoku nového parťáka. Z Ústí nad Labem přišel do slezské metropole vyhlášený kanonýr Tomáš Smola. „Známe se už z dřívějška. Hráli jsme spolu na Střížkově. Vnímám jej jako hráče, který nám hodně pomůže. Je to jiný typ hráče než já. Jsem moc rád, že ho máme v týmu. Určitě pro nás bude dobrou posilou,“ věří.

V Opavě byl v létě na testech Srb Miloš Radosavljević, ale nepřesvědčil. Naopak srbský zadák Marko Radić s klubem podepsal kontrakt. Kuzmanović si tak může užívat přítomnost krajana. „Musím říct, že je to tak. Jsem rád, že je v týmu někdo ze Srbska. Pomalu zapomínám srbštinu, takže mi pomáhá, když v ní mohu komunikovat. S Markem jsme se předtím neznali, ale je to v pohodě kluk a kvalitní hráč,“ pokračuje sedmadvacetiletý fotbalista.

Přebalovat? To už umím dávno, směje se

Mimo fotbal si užívá hlavně své rodiny. Vždyť na začátku května se mu narodil syn Luka. „Kluk je čerstvě narozený, takže nemůžeme moc cestovat. Byli jsme jen u babičky v Sokolově a dva dny ve Vídni. Jinak trávíme čas hlavně doma. Užívám si roli otce. Někdy to sice bývá náročné, ale je to pořád víc radost než starost,“ popisuje. A co přebalování? Neutíká před ním? „To ne! Naučil jsem se to už dávno,“ směje se.

Zpět k fotbalu. V první sezoně ve Slezsku dal Kuzmanović deset branek, o rok později sedm. Dává si letos nějakou metu? „Už ani ne. Chtěl bych co nejvíc pomoci týmu. Ať už tím, že budu střílet góly, nebo je připravovat. Hlavně musíme být produktivní. Je jedno, kdo bude dávat góly,“

I pan Kuzmanović musí bránit

Po generálce, ve které Opava porazila Vítkovice v poměru 5:0, prohlásil opavský trenér Roman Skuhravý, že i pan Kuzmanović musí bránit. „Vždyť tady bráním skoro tři roky. (směje se) Trenér to určitě myslel v legraci. U minulého kouče ještě víc než teď, takže je to v pohodě. Je ale pravdou, že proti Vítkovicím jsem se vracel dost zpátky,“ přiznává.

Nyní výběr Slezského FC čeká první ostrý test – první kolo MOL Cupu v Petřkovicích. „Bude to těžký zápas. Petřkovice mají mladé běhavé kluky a trochu menší hřiště. Je to v podstatě první soutěžní utkání a my bychom měli hrát stejně. Je jedno, jestli proti nám stojí druholigový tým, nebo Petřkovice. Musíme se držet herního plánu a snažit se co nejvíce řídit hru. Jsme favorité, ale musíme to ukázat na hřišti,“ má jasno Kuzmanović.

Na hřišti nás to baví. Musíme ukázat, že jsme se někam posunuli

Ten už vyhlíží start nové sezony Fotbalové národní ligy, která slibuje zajímavou podívanou. „Moc se těším. Jsem zvědavý na soutěž i celkově na nás. Příprava se nám docela vydařila. Nejen výsledkově, ale konečně máme herní systém. Víme, co chceme hrát a co máme dělat. Na hřišti nás to baví. Jsem zvědavý, jak bude sezona probíhat. Nemůžu se dočkat,“ tvrdí opavský útočník.

Jaké budou ambice Opavy v novém ročníku? „Chceme být úspěšnější než v předchozích dvou sezonách. Rádi bychom byli co nejvýše, budeme chtít hrát o přední příčky. Vůbec nechci přemýšlet o tom, že bychom měli skončit kolem desátého místa a podobně,“ odmítá Kuzmanović.

„Coby nováček jsme se před dvěma roky umístili tak akorát, ale v uplynulém ročníku jsme na tom měli být lépe. Teď se musíme někam posunout a ukázat všem, že jsme se jako tým někam pohnuli,“ dodává na závěr.


sdílet