Pro práci máme skvělé podmínky. Je to zavazující, říká kouč Skuhravý

3. 8. 2016
Redakce

Opava – Po konci Jana Baránka, který vedl opavské mužstvo více než tři roky, se novým šéfem opavském lavičky stal <b>Roman Skuhravý</b>. Ten má za úkol posunout výběr Slezského FC do předních pater druholigové tabulky.

„Musím poděkovat, že jsem dostal příležitost trénovat Opavu. Po zkušenostech z Varnsdorfu jsem si nedokázal představit, do čeho jdu. Musím potvrdit, že podmínky pro naši práci jsou skvělé. Jsem z nich nadšený a je to pro nás zavazující, protože takové podmínky jaké máme, nejsou všude standardem. Musíme to klubu vrátit a jediný způsob, jak to dokázat, je na hřišti,“ prohlašuje Roman Skuhravý.

Tomu udělalo velkou radost, že se v kariéře rozhodla pokračovat hrající opavská legenda Zdeněk Pospěch. Ten bude brousit pravou lajnou také v novém ročníku Fotbalové národní ligy. „Pro mě bylo důležité, aby Zdena zůstal. Tehdy jsem ještě nevěděl, jak to bude vypadat, ale máme za sebou sedmitýdenní spolupráci a pro nás všechny je to hnací motor. To, co zvládne sedmatřiceti letech, je neskutečné. Věřím, že jej čeká nejlepší sezona v Opavě a požene nás dopředu v každém utkání,“ chválí největší hvězdu Slezského FC.

Slezský FC chce výš. Budeme se rvát »

Jak je spokojen s posílením týmu? „Co se týče doplnění kádru, nebavili jsme se o tom, že chceme přivést deset hráčů na zkoušku. Máme spoustu vlastních mladých hráčů, kteří jsou skvěle připraveni. Hlavní podíl na tom má trenér staršího dorostu Alois Skácel, za což mu patří velký dík,“ pokračuje opavský kouč.

„Příprava nám vyšla nad očekávání a teď je jen na nás, abychom to proměnili v mistrovské soutěži. Slibuji za tým, že pro to uděláme maximum. Hlavní rys mužstva má být ten, že se budeme rvát o každý bod, i když nám to třeba herně nepůjde. Co jsem měl možnost vidět na videu, chyběla mužstvu v některých zápasech loňské sezony hladovost v útočné fázi. Na tom jsme pracovali. Uvidíme na hřišti, zda to hráči zlepší,“ dodává.

Na úvod bitva v Olomouci. Kluci fotbal hrát umí, ohrozit nás může jen hlava, ví Skuhravý

Nová druholigová sezona startuje pro Slezany už v pátek, kdy se představí v Olomouci. „Los pro nás není úplně příznivý, ale jsem přesvědčen, že mužstvo je hladové a nemůže se dočkat. Kvůli tomu jsme trénovali. Z hráčů a lidí, co se točí v Opavě kolem fotbalu, mám skvělý dojem. Jsem neskutečně spokojen. Můžeme se věnovat jen fotbalu. Jsem přesvědčen, že tohle prostředí nás bude hnát dopředu. Fanoušek je pro nás klíčový a věřím, že to budou právě příznivci, kteří nám pomohou výš,“ doufá Skuhravý.

S čím Opavští vyrukují na olomouckou Sigmu? „O sestavě mám jasno, stejně tak o způsobu hry. Jsem ale přesvědčen, že když sáhnu po jakémkoliv jménu z kádru, odpracuje to na maximum. Tedy s výjimkou Tomáše Machálka, který je po lehčím svalovém zranění,“ popisuje bývalý obránce.

„Půjde hlavně o to, jakým způsobem kluci unesou tíhu zápasu a očekávání. To je pro nás nejtěžší otázka. Nebojím se, že bychom utkání nezvládli fotbalově. Jediné, co nás může ohrozit, je naše hlava. Kluci fotbal hrát umí,“ doplňuje Roman Skuhravý na závěr.


sdílet