Na úvod bod ze Sigmy. Snad je to start něčeho zajímavého, říká kouč

6. 8. 2016
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Olomouc – Nový ročník Fotbalové národní ligy odstartoval a Slezský FC zahájil své tažení remízou na půdě favorizované Olomouce. Opavští borci se prezentovali velmi dobrým výkonem a dokonce sahali po vítězství, což potvrdil také trenér Slezanů <b>Roman Skuhravý</b>.

„Věděli jsme, že po povedené přípravě nás čekal test v podobě skvělého soupeře. Myslím si, že na první kolo viděli všichni přítomní výborné utkání a jen se potvrdilo to, co jsem říkal na předsezónní tiskovce, že tahle sezona bude úplně odlišná od těch předchozích,“ řekl na úvod opavský kouč.

Slezský FC nezačal na Hané vůbec dobře. Už po sedmi minutách se totiž po centru ze strany hlavičkou prosadil Plšek. „Ztratili jsme balon při rozehrávce a soupeř nás zkušeně potrestal, ale oklepali jsme se z toho,“ posunul se dál Skuhravý.

Opava veze z Hané remízu. Cenný bod trefil z penalty Schaffartzik »

Opavští se postupem času zvedli a druhý poločas už byl čistě v jejich režii. Přicházely šance. Velkou tutovku spálil jinak skvěle hrající kapitán Zdeněk Pospěch, v 79. minutě to ale přišlo. Škerle ve vápně fauloval Tomáše Smolu a kopala se penalta, kterou s přehledem proměnil Jan Schaffartzik.

Slezané byli na koni a obrana Sigmy musela odvracet jednu vlnu opavských útoků za druhou. „Na našem výkonu mě trošičku mrzí, že jsme nevyhráli, protože z mého pohledu jsme byli od 20. minuty silnější v kombinaci. Potěšilo mě, že kluci šli za vyrovnáním a za stavu 1:1 chtěli vyhrát,“ pousmál se trenér Opavy.

„Chceme, aby se tento risk v našich zápasech ukazoval. Samozřejmě se vší pokorou k dalším soupeřům. Klukům chci poděkovat. Doufám, že je to start něčeho zajímavého v Opavě. Budeme se o to snažit,“ uzavřel tajemně Roman Skuhravý.


sdílet