Gól nedal, ale zařídil bod. Fanoušci byli fantastičtí, hlásí Smola

7. 8. 2016
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Olomouc – – Oba olomoučtí stopeři Radakovič a Škerle na vlastní kůži poznali, kdo je to <b>Tomáš Smola</b>. Opavský útočník s oběma zadáky svedl nespočet soubojů, některé z nich musely pořádně bolet. Vytáhlý sniper si až do sedmasedmdesáté minuty šanci nevytvořil. Pak to ale přišlo.

Tomáš Smola dostal dobrý míč, ukázal záda Škerlemu, ten ho zastavil až ve vápně, a to za cenu faulu. Následnou penaltu přetavil ve vyrovnávací gól Jan Schaffartzik.

„Tomáš Čelůstka mi dal balon do nohy. Rozhodl jsem se, že půjdu do tahu. Věděl jsem, že když se dostanu před něj, budu faulovaný, a to se taky stalo. Otázkou bylo, zda mě stáhne před vápnem, nebo v něm. Naštěstí vyšla druhá varianta,“ usmívá se Tomáš Smola.

K tomu, že by si vzal balon sám a šel penaltu kopnout, řekl: „Rád bych penalty kopal, ale od toho jsou tady jiní. Šafa (Jan Schaffartzik – pozn. red.) je lídr kabiny, má respekt a navíc penalty kope dobře, však jste to viděli. Já se asi k nim dostanu třeba při poháru, kdyby se rozhodovalo v penaltovém rozstřelu.“

Ke svému výkonu byl sedmadvacetiletý fotbalista kritický. „Nedostával jsem se do šancí, to mě štvalo. Škoda, že ke mně hlavně v prvním poločase nepropadl žádný z centrů, dával bych tak do prázdné,“ tvrdí ještě loni hráč ústecké Army.

Opava se prezentovala na Hané dobrou hrou. Dokázala olomoucký výběr zatlačit, zejména ve druhé půli. „Jeli jsme si tady pro tři body, máme jeden, ale vzhledem k průběhu utkání ho asi bereme. Kdo zápas viděl, musí uznat, že jsme byli lepším týmem,“ podotýká Tomáš Smola. „Pokud budeme takto hrát v sobotu proti Frýdku, o naše vítězství se nebojím,“ má jasno důrazný forvard.

Samostatnou kapitolou pátečního duelu byli fanoušci, tedy ti Opavští. „Fanoušci byli úplně top, klobouk dolů. Kluci mě na tohle připravovali, na severu jsem takovou to atmosféru zažil jen tehdy, když do Ústí přijela Slavia. Naši fanoušci byli fantastičtí po celý zápas, strčili do kapsy ty domácí. I proto se už moc těším na Frýdek,“ dodává Tomáš Smola.


sdílet