Zdeněk Pospěch je k nezastavení, mladým ukazuje záda

15. 8. 2016
Redakce | Foto: Deník / František Géla

Opava – V Deníku byl vyhlášen hráčem druhého kola Fotbalové národní ligy a nutno podotknout, že právem. Zdeněk Pospěch je prostě jednička. V sobotu proti Frýdku-Místku ho bylo plné hřiště. Nejen, že si skvěle plnil defenzivní úkoly, výraznou měrou se podílel i na ofenzivní hře svého týmu. Dal gól a zařídil penaltu.

„Zápas se fanouškům musel líbit. Chtěli jsme hrát útočně. Začátek jsme si trochu zkomplikovali rychlým gólem z jediné akce, bohužel. Hráli jsme pořád stejně, pořád dopředu, trpělivě. Věděli jsme, že šance přijdou,“ řekl po zápase opavský kapitán.

Když dal Tomáš Smola gól na 2:1, vypadalo to, že domácí mají zápas tvrdě pod kontrolou. Jenomže v poslední minutě první půle se k míči dostal hostující šikula Nicolas Šumský a krásnou trefou vyrovnal. „Úplně zbytečná branka. Nechápu, proč jsme nechali Šumskému tolik prostoru,“ kroutil hlavou Zdeněk Pospěch.

Ještě předtím se opavský odchovanec zapsal mezi střelce. Trefil se hned ve 14. minutě, když zahrál na „housle“ gólmanu Mihálkovi. Střílel z obdobné pozice, jako před týdnem v Olomouci, na Andrově stadionu ale mířil pánu bohu do oken. „Na Sigmě jsem dostal prudší balon, teď jsem měl více času, ale bylo to se štěstím,“ přiznal bývalý reprezentační obránce.

Lídr Slezského FC byl v sobotu při chuti. Z jeho dalšího útočného výpadu byla penalta. „Viděl jsem, že když balon spadl, je pomalý, brankář na něj špatně zareagoval. Měl jsem jasno, buď dám gól, nebo budu faulován. Sudí rozhodl správně, kontakt tam byl,“ uvedla bývalá opora Baníku, Sparty, Kodaně a Mohuče.

V pátek míří komando Romana Skuhravého do Znojma. Na jihu Moravy bude k vidění souboj druhého týmu se třetím.„Přesvědčili jsme se, že můžeme hrát vyrovnané utkání s každým. Do Znojma jedeme s cílem něco uhrát, něco urvat. Bod by byl dobrý. Výsledek musí být podpořený dobrým výkonem jako nyní,“ zakončil Zdeněk Pospěch.


sdílet