Výhra ve Znojmě? Menší bonus, ale pro nás se nic nemění, hlásí kouč

20. 8. 2016
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Znojmo – Přesně 677 dní! Tak dlouho čekali opavští fotbalisté na venkovní vítězství ve Fotbalové národní lize. Dočkali na horké půdě neoblíbeného soupeře ze Znojma. Slezský FC zvítězil jednoznačně 3:0 a minimálně do neděle se bude vyhřívat na samotném čele druholigové tabulky.

„Na statistiky moc nejsem, takže je to pro mě novinka. O to víc mě těší, že jsem u toho mohl být také s našimi fanoušky. Kluci o tom ale moc dobře věděli a v kabině byla euforie,“ usmívá se opavský trenér Roman Skuhravý.

Zápas se přitom nemusel pro Slezany vyvíjet zrovna nejlépe, když se po zákroku brankáře Fendricha na Ledeckého dožadovala znojemská tribunka vyloučení opavského gólmana. Rozhodčí ale faul Fendricha ohodnotil žlutou kartou. „Pro mě to vůbec nebyla diskutabilní situace, protože podle nových pravidel, pokud hráč není ve vyložené šanci, je to na žlutou kartu,“ tvrdí.

Z následné standardky sice Svozil trefil břevno, ale hned z protiútoku poslal Opavu do vedení Schaffartzik. Po hodině hry upravil na 2:0 čahoun Smola a bylo v podstatě hotovo. „Neměli jsme dobrý pohyb a trošku nám vázla kombinace. Už jsem to cítil v týdnu. Je možné, že po změně tréninku, který jsme od začátku aplikovali, na kluky přišel trošičku pokles výkonnosti. O to víc si cením výhry nad silným soupeřem,“ pokračuje Skuhravý.

Těsně před druhou brankou Slezského FC ale musel trávník opustit kvůli zranění kapitán Zdeněk Pospěch. Teprve vyšetření ukáže, jak dlouho bude chybět Opavě její největší hvězda. „Přeji si, aby to nebylo nic vážného. Mrzí mě, že měl Zdena zdravotní problémy už v týdnu, ale mermomocí chtěl hrát. Teď, kdybych se mohl rozhodnout znovu, bych jej třeba do zápasu nepustil. Věřím tomu, že Zdena udělá všechno proto, aby byl co nejdřív mezi námi a na hřišti,“ hlásí kouč Opavy.

Po třech kolech jsou opavští fotbalisté na špici tabulky se ziskem sedmi bodů a nyní je čeká domácí duel s Ústím. Lepší pozvánku na sobotní duel tak Slezané nemohli svým fanouškům dát. „Koukám na to furt úplně stejně. Čeká nás přípravný týden na Ústí a jedeme dál. Pokud máte takový rozjezd do sezony, samozřejmě se mužstvu lépe pracuje, což je jediné, o co nám šlo. Je to menší bonus, ale jinak se pro mě nemění absolutně nic,“ dodává na závěr Roman Skuhravý.


sdílet