První Opava se představí doma, vyzve ústeckou Armu

25. 8. 2016
Redakce

Opava – Na opavské fotbalisty čeká druhý domácí zápas. Slezané momentálně vedou Fotbalovou národní ligu, což je proti ústecké Armě pasuje do role favorita. Utkání v Městských sadech startuje v <b>sobotu 27. srpna od 18 hodin</b>.

Severočeši v úvodním kole padli ve Frýdku, pak s přehledem porazili Sokolov, o týden později padli doma s ostravským Baníkem.

Stejně jako v Městských sadech, tak i v Ústí došlo k trenérské rošádě. Petra Němce nahradil bývalý ligový fotbalista Jiří Skála. Změn doznal také hráčský kádr. Nejlepší střelec týmu Tomáš Smola zamířil do Opavy. Eliášovi s Křapkou skončilo hostování v Mladé Boleslavi, kontrakt skončil Veverkovi.

Svěží vítr by měl přinést olomoucký útočník Pavel Moulis. Do Ústí se vrací oklikou přes Jablonec, Příbram a Sigmu. Na kontě má 31 ligových zápasů, ve kterých dal dva góly. Střílet branky má v popisu práce třiadvacetiletý sparťan Lukáš Pouček. Druhou nejvyšší soutěž si vyzkoušel už v Pardubicích a Sokolově, na kontě má deset vstřelených branek.

Dva fotbalisty si přivedl Jiří Skála z Teplic. Šestadvacetiletého útočníka Martin Jindráčka, jenž prošel také Mostem a Vyšehradem. Že se jedná o zkušeného fotbalistu, dokazují statistiky. V lize odehrál 99 utkání, ve kterých vstřelil devět branek. Druhým Tepličákem je Daniel Procházka.

Dalším nováčkem je František Mysliveček, který prošel například pražskou Slavií a poslední sezonu strávil ve Vyšehradě, kde tento jednadvacetiletý záložník patřil do základní sestavy. Když k tomu připočteme stávající hráče jako Zachardu, Zeman nebo Zukie, nemá Ústí rozhodně špatný tým.

Ve svém posledním vystoupení podlehla Arma doma ostravskému Baníku 0:3. „Na začátku jsme měli šance a mohli jsme jít do vedení, ale pak jsme dostali laciný gól, kdy jsme nezavřeli prostor. A stejně jako v minulém utkání nás zbrzdilo zbytečné vyloučení. Baník zvítězil naprosto zaslouženě,“ řekl po zápase trenér Severočechů Jiří Skála.

„Obrana tápala, nebyli jsme zodpovědní směrem dozadu a nezachytávali jsme náběhy soupeře za obranu. Přestože to hráči předem věděli, tak sílu soupeře zbytečně podcenili a byli nervózní,“ dodal.

V loňském ročníku měli Slezané s Ústím aktivní bilanci. Na půdě Army díky neskutečnému závěru vydřeli remízu 3:3, doma pak zvítězili v poměru 2:1. Jak si opavští fotbalisté povedou nyní? Na to odpoví až samotné sobotní utkání.

Zápas v Městských sadech má úvodní výkop na programu v sobotu 27. srpna od 18 hodin. Pokud budete na stadionu chybět, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím serveru Onlajny.com, kde bude připravena podrobná textová reportáž.


sdílet